За гроші рідних: у реабілітаційному центрі біля Львова експлуатували людей

Біля Львова викрили "реабілітаційний центр", де незаконно експлуатували людей. Фото поліції

Біля Львова викрили "реабілітаційний центр", де незаконно експлуатували людей. Фото поліції

Події
20 серпня 2020 14:07

Сьогодні, 20 серпня, біля Львова правоохоронці викрили незаконний «реабілітаційний центр», де під виглядом надання медичної допомоги від алко- та наркозалежності незаконно утримували та експлуатували 17 людей.

Як повідомили у Нацполіції, людей примусово утримували та «лікували» за гроші, отримані від родичів. Вартість одного місяця перебування «пацієнта» у закладі становила 10 тисяч гривень.

 Поліцейські встановили осіб, причетних до незаконної діяльності. Керівниками «реабілітаційного центру» виявилися  40-річний мешканець Львова, який безпосередньо здійснював керівництво над персоналом, та 43-річна жінка, яка  проживала у закладі та спілкувалася з родичами нарко- і алкозалежних з метою отримання від них грошей.

«У закладі перебували 17 осіб віком від 19 до 40 років, мешканці Львівської області, а також жителі Києва, Тернополя та Харкова, яких утримували проти власної волі, проводячи примусове «лікування». Самостійно залишити центр вони не могли, оскільки перебували під постійним наглядом персоналу. Дзвінки та розмови по телефону також контролювалися», - повідомив очільник поліції Львівщини полковник поліції Василь Віконський.

Також правоохоронці встановили, що керівники закладу не мали жодних дозвільних документів на зайняття такою діяльністю і взагалі не мають стосунку до медичної сфери.  

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили документацію на осіб, які проходили «реабілітацію», гроші, комп’ютерну техніку, а також інші речові докази протиправної діяльності.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Злочинцям загрожує ув’язнення на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Поліція встановлює усіх осіб, причетних до вказаної незаконної діяльності.

Нагадаємо, на Львівщині незаконно утримували та катували близько 100 людей. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах