Календар: у вересні українців попереджають про сильні магнітні бурі

У вересні українців попереджають про сильні магнітні бурі. Фото: Pexels.com

У вересні українців попереджають про сильні магнітні бурі. Фото: Pexels.com

Події
28 серпня 2020 16:51

У вересні 2020 року українців попереджають про сильні магнітні бурі. Таких явищ протягом місяця буде два, також прогнозують ще одну середню магнітну бурю.

Актуальний прогноз магнітних бур склали в лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН і розповіли, які симптоми і коли відчуватимуться людьми. Зокрема, вони дали рекомендації, як уникнути поганого самопочуття і впливу явища на організм, пише СТБ.

  • 6 вересня - геомагнітні коливання призведуть до сильної магнітної бурі. Гіпертонікам, алергікам і людям із психологічними розладами варто проявити особливу увагу до свого здоров’я. Крім загострення хронічних станів існує висока ймовірність безсоння. Для того, щоб поліпшити своє самопочуття, варто відмовитися від надмірного вживання цукру й алкоголю. Людям, які перебувають у зоні ризику, краще в цей день віддати перевагу легким фізичним навантаженням і тонізуючим напоям (трав’яні чаї і вода з медом);
  • 29―30 вересня - магнітна буря почнеться вранці 29 вересня з геомагнітних коливань середньої інтенсивності, а вже до 30-го досягне свого піку. Особливу увагу на своє здоров’я треба звернути метеозалежним людям. Однак буря буде настільки сильною, що її наслідки відчують на собі навіть ті, хто раніше з легкістю переносив усі метеорологічні зміни. Фахівці радять у ці дні носити з собою невелику аптечку з найнеобхіднішими ліками. Також по змозі варто уникати конфліктних ситуацій.

Як пережити магнітні бурі у вересні

  • Спіть не менше 7 годин. Сон дуже важливий у такий буремний період;
  • Додайте у щоденне харчування сезонні фрукти та овочі. Організм має отримувати достатньо вітамінів та мінералів;
  • Пийте багато води й орієнтуйтеся на відчуття голоду та спраги;
  • Не вживайте кофеїну та спиртного. Вони можуть погіршити ваше самопочуття;
  • Проконсультуйтеся з лікарем щодо ваших хронічних захворювань;
  • Додайте у розклад дня спорт або ж активний відпочинок. Така допомога впливає і морально, і фізично.

Чи дійсно є вплив магнітних бур на здоров'я людей

Варто розуміти, що такий вплив не доведений ні медиками, ні вченими. Тому якщо ви часто почуваєте себе знесиленими чи відчуваєте біль – зверніться до свого сімейного лікаря, проведіть обстеження організму та пройдіть курс лікування. Не варто звинувачувати у своєму поганому самопочутті погоду чи магнітні бурі.

Прощайся з літом: куди піти у Львові цього вікенду

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах