На Львівщині нове зонування епіднебезпеки: де які зони і що заборонено

На Львівщині нове зонування епіднебезпеки. Фото: Pinterest

На Львівщині нове зонування епіднебезпеки. Фото: Pinterest

Події
31 серпня 2020 11:57

Від сьогодні, 31 серпня, на Львівщині впродовж 14-ти днів діятиме нове карантинне зонування епіднебезпеки. На щастя, жоден з районів не потрапив до червоної зони, водночас жодне місто у Львівській області не віднесли й до зеленої зони. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Відтак, до помаранчевої зони епіднебезпеки потрапили:

  • Міста Львів, Моршин, Самбір;
  • Жовківський, Пустомитівський та Яворівський райони Львівської області.

У населених пунктах, які віднесені до помаранчевої зони епіднебезпеки, забороняється  діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів та ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Також діє обмеження щодо проведення масових заходів - 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

До жовтої зони епіднебезпеки потрапили:

  • міста Борислав, Дрогобич та Стрий;
  • Бродівський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Золочівський, Кам'янко-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський та Стрийський райони області.

У жовтій зоні необхідно перебувати у громадських будівлях у масках, кінотеатри можуть працювати із заповненістю на половину, а транспорт має перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. Також забороняється відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Зазначимо, цей поділ діятиме протягом 14-ти днів, після чого державна комісія з питань ТЕБ і НС його перегляне з урахуванням нових показників захворюваності та заповненості ліжок хворими на Covid-19 пацієнтами.

Нагадаємо, станом на останній день літа на Львівщині 14 510 підтверджених випадків інфікування коронавірусом. З них: 394 — летальні, 4 350 — одужало.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах