Цифра дня: скільки безпритульних собак нарахували у Львові

Скільки безпритульних собак нарахували у Львові. Фото: Pexels.com

Скільки безпритульних собак нарахували у Львові. Фото: Pexels.com

Події
03 вересня 2020 13:57

З 27 по 29 серпня 2020 року у Львові за спеціальною міжнародною методикою нарахували 207 безпритульних собак. В порівнянні з 2018 роком, цей показник знизився вдвічі! Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, до підрахунку вуличних собак долучились працівники ЛКП «Лев», представники ініціативи Animal-ID.info, зооактивісти, волонтери, небайдужі львів'яни та опікуни тварин.

З 2015 року у Львові комунальне підприємство «Лев» почало працювати за унікальною для України програмою – «вилов-вакцинація-стерилізація-прилаштування/повернення на місце вилову», що дозволило значно зменшити кількість тварин-безхатьків.

«За 5 років підприємство опрацювало майже 3 тисячі безпритульних тварин, частина з них знайшли своїх власників, і їх було повернуто в сім'ї. Загалом нам вдалося стерилізувати 2086 тварин та ще 1760 прилаштували. Відсоток прилаштування за минулий рік досяг понад 90%» — розповіла радниця мера з питань безпритульних тварин Оксана Кошак.

За словами Оксани Кошак, з бюджету міста за ці 5 років витрачено на розв’язання проблеми з безпритульними тваринами 12,5 млн грн.

Також щоби запобігти збільшенню кількості безпритульних собак у Львові запровадили обов’язкове чіпування. Це найнадійніший метод знайти власника собаки, якщо тварина загубилась. З 2017 року у Львові вдалося прочіпувати майже 10 тисяч тварин. Окрім цього, у Львові діє і просвітницька програма, яка має на меті змінити ставлення до тварин серед дітей та дорослого населення.

Зазначимо, у Львові планують збудувати притулок для тварин, який водночас надаватиме широкий спектр послуг та стане самоокупним. Попередньо, притулок має з’явитись на вулиці Шевченка у Львові.

Нагадаємо, у Львові відбувся перший у світі підрахунок безпритульних котів за унікальним алгоритмом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах