Фантомні патрулі: поліція впроваджуватиме нові способи виявлення порушників на дорогах

Поліція впроваджуватиме нові способи виявлення порушників на дорогах. Фото: vesti.ua

Поліція впроваджуватиме нові способи виявлення порушників на дорогах. Фото: vesti.ua

Події
08 вересня 2020 15:25

Поліцейські автомобілі планують обладнати приладами для фіксації порушення швидкості руху автомобілів. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«У патрульній машині встановлюється прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. Тобто, є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному напрямку або у зустрічному. Це надає можливість поліцейському бути мобільним та забезпечує додатковий момент превенції порушень. Наразі закуповується 4 тестові програми, тендер вже оголошено. А на майбутню програму 2021-2023 роки закладена купівля кількасот таких приладів», - розповів під час брифінгу 8 вересня перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Вже до кінця року на дорогах України мають з’явитися чотири такі тестові програми. А в найближчі декілька років 300 патрульних авто обладнають такими системами. Це все буде фінансуватися з державних програм.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко додав, що майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з декількох частин

«Перша частина -  це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають всі водії. Друга частина – це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя – це камери типу TruCam»,  - наголосив Геращенко.

Нагадаємо, на трасах Львівщини працює 22 радари для вимірювання швидкості TruCam.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах