Багато навчить: організатор нарколабораторії повернувся на роботу в львівський ветуніверситет

Організатор нарколабораторії повернувся на роботу в львівський ветуніверситет. Фото: i.pinimg.com (умовне)

Організатор нарколабораторії повернувся на роботу в львівський ветуніверситет. Фото: i.pinimg.com (умовне)

Події
08 вересня 2020 17:48

Завідувач лабораторії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького Олександр Зайцев, якого підозрюють у виробництві метадону в навчальному закладі, повернувся на роботу. Про це пише Zaxid.net.

Чотирьом фігурантам цього кримінального провадження Галицький районний суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою сплати застави у розмірі 420-630 тис. грн. Олександр Зайцев сплатив заставу 430 тис. грн, вийшов на волю з СІЗО і навіть повернувся на роботу.

За словами першого проректора університету Ігоря Турко, наразі немає юридичних підстав для звільнення Олександра Зайцева з роботи.

«Коли є доведений факт, а це тільки суд може довести, тоді можна про щось говорити… Якщо говорити про європейські мірки, ми не маємо права про щось говорити до судових рішень. Буде рішення суду, будемо приймати рішення», – прокоментував Ігор Турко.

Водночас прокурори Львівщини оскаржили міру запобіжного заходу для фігурантів «метадонової» справи. Суд розгляне апеляційну справу, а також клопотання про відсторонення працівника вишу Олександра Зайцева від роботи вже завтра, 9 вересня.

Нагадаємо, в Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького викрили нарколабораторію, де виготовляли метадон. Збували товар через кальян-бар «Хаббл Баббл». Загалом затримали чотирьох підозрюваних.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах