Бери коханого з собою: у Львові знову дозволили партнерські пологи

У Львові знову дозволили партнерські пологи. Фото: Pexels.com

У Львові знову дозволили партнерські пологи. Фото: Pexels.com

Події
10 вересня 2020 17:50

У пологових будинках Львова знову дозволили партнерські пологи. При цьому є кілька вимог до тих, хто бажає бути присутнім на пологах. Читайте найцікавіші новини Львова за сьогодні.

Таке рішення сьогодні, 10 вересня, ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій Львівської міськради, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Епідемія коронавірусу наклала на нас ряд обмежень, в тому числі - щодо доступу до пологових будинків. Згідно з законом, брати участь у народженні може не лише батько дитини, але й партнер чи партнерка, яку обрала породілля. Та задля безпеки матерів, дітей і медичних працівників ми все ж залишили декілька обмежень», - написав Андрій Садовий.

Відтак, при народженні може бути присутня лише одна людина. Вона має бути у засобах індивідуального захисту, пройти термометрію, не мати симптомів захворювання і впродовж останніх 14 днів не контактувати з хворими на коронавірус.

Зазначимо, партнерські пологи відновили лише у пологових будинках, які належать місту — на вулиці Мечникова та вулиці Рапопорта. Останній запрацює з 1 жовтня.

Нагадаємо, партнерські пологи заборонили у Львові з початку карантину – 12 березня. Згодом львів’янин зареєстрував петицію, вимагаючи дозволити у Львові партнерські пологи. Петиція набрала понад пів тисячі голосів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах