Вперше в історії: львів’янка стане диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю

Львів’янка стане диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю. Фото: Oksana Lyniv - conductor/Facebook

Львів’янка стане диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю. Фото: Oksana Lyniv - conductor/Facebook

Події
22 вересня 2020 14:46

Вперше в історії жінка стане диригентом на найпрестижнішому оперному фестивалі світу у німецькому Байройті за 145 років його існування. Така честь випала львів’янці Оксані Линів, яка диригуватиме новою постановкою «Летючого Голландця» на відкритті фестивалю в 2021 році. Читайте найцікавіші новини Львова за сьогодні.

Як повідомили на офіційній сторінці Оксани Линів у Facebook, про жінку-диригента стало відомо ще на початку минулого сезону у 2019 році. Проте керівниця фестивалю приховувала ім’я обраниці. А 21 вересня вже офіційно анонсували участь Оксани Линів.

Зазначимо, Оксана Линів – українська диригентка родом з Бродів Львівської області. Жінка закінчила Львівське музучилище імені Станіслава Людкевича та Львівську державну музичну академію імені Миколи Лисенка. Оксана Линів є першою жінкою-диригенткою Опери та філармонійного оркестру в Ґраці, засновницею та художньою керівницею фестивалю LvivMozArt, засновницею та головною диригенткою Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

Щодо Байройтського фестивалю, то це щорічний оперний фестиваль, на якому представляють вистави опер німецького композитора Ріхарда Вагнера. Захід заснував сам Вагнер у 1876 році, а після його смерті фестиваль проводять під керівництвом родини композитора. Фестиваль проводять у театрі, який спеціально для нього спроектували та побудували під керівництвом Вагнера. Придбати квитки на Байройтський фестиваль дуже складно, адже багато охочих його відвідати.

Нагадаємо, 30 вересня до Львова з’їдуться найкращі музиканти країни, аби представити містянам концерт «Осінній джаз просто неба».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах