Нові карантинні зони: два «червоні» райони Львівщині стали «помаранчевими»

23 вересня два райони Львівщини перевели з «червоної» у «помаранчеву» зону. Фото: unsplash.

23 вересня два райони Львівщини перевели з «червоної» у «помаранчеву» зону. Фото: unsplash.

Події
28 вересня 2020 09:15

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час позачергового засідання 24 вересня переглянула рівні епідемічної небезпеки в регіонах України. Зокрема Львів залишили у «жовтій» зоні, натомість Пустомитівський і Перемишлянський райони, які були у «червоній» зоні, перевели у «помаранчеву».

Як повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, новий епідподіл запрацює з понеділка, 28 вересня. Регіони з червоним рівнем епіднебезпеки переглянуть за 14 днів.

До «червоної» зони епідемічної небезпеки на Львівщині не віднесли жоден район, натомість помаранчевий рівень епіднебезпеки встановили у Бродівському, Золочівському, Перемишлянському, Пустомитівському та Сокальськоум районах.

У "помаранчевій" зоні забороняється: діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

У «жовтій» зоні залишили Львів, Борислав, Дрогобич, Самбір, Стрий, Трускавець, Червоноград, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Радехівський, Сколівський, Стрийський та Яворівський райони Львівської області. Решта районів увійшли до «зеленої» зони за рівнем поширення Covid-19.

Зазначимо, що у "жовтій" зоні людям потрібно перебувати у громадських будівлях у масках, кінотеатри можуть працювати із заповненістю на половину, а транспорт має перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. У "жовтій" зоні забороняється відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Додамо, що у "зеленій" зоні теж є певні правила. Так, у громадських будівлях обов'язковим є носіння маски або респіратора, проведення масових заходів може відбуватися лише за умови перебування не більше однієї особи на 5 квадратних метрів, кінотеатри мають бути заповнені не більше, ніж на 50%, а пасажирські перевезення мають відбуватися тільки для пасажирів на сидячих місцях.

Нагадаємо, львівський лікар заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. До львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах