Нагодували малих поганками: на Львівщині троє дітей потрапили до реанімації

Нагодували малих поганками: на Львівщині троє дітей потрапили до реанімації. Фото Rabstol.net (умовне).

Нагодували малих поганками: на Львівщині троє дітей потрапили до реанімації. Фото Rabstol.net (умовне).

Події
28 вересня 2020 09:40

У Сколівському районі Львівщини до реанімаційного відділення лікарін потрапили троє дітей, які отруїлися грибами. Повідомлення про інцидент львівські надзвичайними отримали зранку 28 вересня. Читайте всі новини Львова і Львівської області за сьогодні.

Внаслідок небезпечного обіду на лікарняних ліжках опинилися маленькі мешканці села Верхня Рожанка. Дітям 10, 6 і 5 років.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує про те, що необхідно дотримуватись правил збирання, приготування і вживання грибів. 

Обережно! Отруйні гриби!Обережно! Отруйні гриби!

«Збирайте і купуйте лише ті гриби, про які відомо, що вони їстівні. Не збирайте гриби, у яких невпевнені», - йдеться у повідомленні.

Небезпечно вживати гриби, які виросли вздовж транспортних магістралей, на промислових пустирях, радіаційно та хімічно небезпечних зонах. Не порівнюйте їх із зображеннями у різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності. Не варто куштувати сирі гриби.

«Суворо дотримуйтеся технології приготування та консервування грибів! Слід пам’ятати, що готувати гриби необхідно у той день, коли їх зібрали, інакше у них утворюється трупна отрута. Неправильно приготовані консервовані гриби можуть призвести до тяжкого захворювання – ботулізму», - додали львівські надзвичайними.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах