Куди решту: у класах львівських шкіл дозволять не більше 24 учнів

У школах Львова наповненість класів має бути не більше 24 учнів. Фото: clutch.ua

У школах Львова наповненість класів має бути не більше 24 учнів. Фото: clutch.ua

Події
29 вересня 2020 10:37

До 2024 року у школах Львова наповненість класів має бути не більше 24 учнів. Для цього мерія планує добудовувати школи. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«До 2024 року має бути наповненість – 24 дитини в класі, тому думаємо над добудовами шкіл. До прикладу, йдеться про школу №78 (на вул. Замарстинівській, 132а) та Ліцей міжнародних відносин ім. В. Стуса», – розповіла Тvoemisto.tv Зоряна Довганик.

За її словами, у львівських школах збільшується кількість учнів, бо на навчання сюди їдуть школярі з інших районів області.

Згідно з новим Законом «Про повну загальну середню освіту», кількість учнів у класі не може бути меншою ніж 5 осіб (у сільській місцевості) і не може перевищувати 30. У початкових класах — максимум 24 школяра. Вимога стосується державних і комунальних закладів. Якщо учнів менше, вони можуть продовжити навчання за однією з інших форм освіти або в іншому територіально доступному закладі. Якщо учнів у класі стало менше упродовж навчального року, закривати клас до кінця навчального року не будуть. Коли інший заклад недоступний, як виняток, клас у сільській місцевості може налічувати менш ніж 5 осіб — за рішенням засновника та за рахунок коштів місцевого бюджету. У спецкласах та класах спеціальних закладів освіти кількість учнів визначають у положеннях цих закладів.

Нагадаємо, у львівських школах можуть перенести осінні канікули. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах