Нові подробиці у справі зґвалтування 11 дітей: названо ім’я львівського педофіла

Названо ім’я львівського педофіла. Фото: noticias.gospelmais.com.br (умовне)

Названо ім’я львівського педофіла. Фото: noticias.gospelmais.com.br (умовне)

Події
01 жовтня 2020 14:50

Журналісти оприлюднили нові подробиці у справі зґвалтування 11 дітей. Зокрема, стало відомо ім’я чоловіка, якого підозрюють у педофілії – ним є 46-річний Роман Московченко, директор благодійної організації «Фонд розвитку шкільництва «Софія», який багато років організовував дитячі табори без відповідних дозволів.

Нову інформацію у справі 1 жовтня оприлюднили журналісти львівської газети «Ратуша», посилаючись на джерела у слідстві.

«Керівник офіційно незареєстрованого молодіжного товариства організовував оздоровчі та просвітницькі табори для дітей, однак не мав на це офіційного дозволу. Чоловік, представляючись вірянином християнської церкви, ходив по школах і залучав дітей до участі в очолюваній ним молодіжній організації, умів справити гарне враження й на батьків дітей. Він знаходив підхід до священників та меценатів, і таким чином збирав одяг, іграшки, солодощі для благодійних справ, але й використовував ці речі для своїх майбутніх жертв», – розповіла журналістам «Ратуші» Мирослава Степанюк, заступниця начальника відділу слідчого управління поліції Львівщини.

Підозрюваний у зґвалтуванні 11-ти дітей. Фото: Zaxid.netПідозрюваний у зґвалтуванні 11-ти дітей. Фото: Zaxid.net

Правоохоронці відшукали фото- і відеоматеріали, які фільмував сам підозрюваний. На відео все починається з ігор та вікторин з дітьми, які поступово виходять за межі пристойності.

Нагадаємо, львівського педофіла вдалось викрити лише минулого року, коли у грудні 2019 року до поліції звернулася одна з його жертв – Ірина, яку він зґвалтував в 11 років. Під час розслідування цього злочину правоохоронцям вдалося знайти докази ще десятьох випадків зґвалтувань. Перші епізоди датовані ще 2005 роком. Зараз жертви уже повнолітні, але на момент вчинення злочину дівчатам було по 11-14 років. 28 вересня суд арештував Романа Московченка на два місяці без права внесення застави, тож наразі він перебуває в СІЗО. А коли чоловікові оголошували підозру, він перебував на лікуванні у Львівській обласній психіатричній лікарні. Якщо провину доведуть, то йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах