Ой, як незручно: у кандидата на мера Стрия виявили російський паспорт

Ой, як незручно: у кандидата на мера Стрия виявили російський паспорт. Фото: Борис Юрович/Фейсбук.

Ой, як незручно: у кандидата на мера Стрия виявили російський паспорт. Фото: Борис Юрович/Фейсбук.

Події
02 жовтня 2020 17:53

У кандидата на мера міста Стрия Бориса Юровича виявили російський паспорт. Журналістів чоловік запевнив, що паспорт, отриманий ним у 2012 році вже не дійсний, втім це виявилося неправдою. У російський реєстрах цей паспорт досі значиться чинним. Читайте найцікавіші львівські новини.

Скріншоти російського паспорта кандидата на голову Стрийської об’єднаної територіальної громади від ВО «Свобода» Бориса Юровича оприлюднили у Facebook-групі «Підслухано в Стрию».

У російському паспорті Бориса Юровича вказано, що його видали у 2012 році відділенням управління федеральної міграційної служби Росії по Ханти-Мансійському автономному округу – Югра в місті Нягань. У паспорті вказано, що Борис Юрович народився 1976 року в Стрию. Пост викликав неабиякий резонанс у мережі. Втім, невдовзі його видалили.

Ой, як незручно: у кандидата на мера Стрия виявили російський паспорт. Фото: Zaxid.net.Ой, як незручно: у кандидата на мера Стрия виявили російський паспорт. Фото: Zaxid.net.

Журналістам ZAXID.NET Борис Юрович підтвердив, що мав подвійне громадянство. За його словами, російський паспорт він отримав у 2012 році. Проте, Юрович запевнив, що паспорт уже не дійсний.

Проте, у сервісі перевірки паспортів МВС РФ за цією серією та номером паспорта зазначається, що цей паспорт «серед недійсних не вказаний». Більше того, згідно з даними російського бізнес-сервісу «За чесний бізнес» Борис Юрович вказаний засновником компанії ТОВ «Россервіс», зареєстрованої у 2013 році у тому ж таки місті Нягань Ханти-Мансійського автономного округу – Югра. Генеральною директоркою компанії вказана Наталія Юрович. «Россервіс» займається оптовою торгівлею паливом та подібними продуктами.

У кандидата на мера міста Стрия Бориса Юровича (на фото у синій вишиванці) виявили російський паспорт. Фото: Борис Юрович/Фейсбук.У кандидата на мера міста Стрия Бориса Юровича (на фото у синій вишиванці) виявили російський паспорт. Фото: Борис Юрович/Фейсбук.

Додамо, що подвійне громадянство в Україні за законом заборонене – на території України визнається паспорт лише громадянина України. Однак законодавство України не передбачає покарання за подвійне громадянство.

Нагадаємо, прикордонник з Львівщини Ігор Шарун у TikTok порівняв бійців ЗСУ зі свинями. На відео випадково натрапив офіцер Збройних сил України, полковник Анатолій Штефан. На відео автор порівнює ЗСУ та воїнів зі свинями та віддає їм команди зі «Статуту» українською мовою. На той момент, коли його помітив Штефан, відео вже набрало 119000 переглядів, близько 5000 лайків та 570 поширень від росіян, які продовжували його масово поширювати. ДПСУ розпочала службову перевірку. Як виявилося, Ігор Шарун є військовослужбовцем ДПСУ у Волинській області.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах