Скандал у мережі: прикордонник із Львівщини порівняв українських воїнів зі свиньми

Скандал у мережі: прикордонник з Львівщини порівняв українських воїнів зі свиньми. Фото Ігор Шарун/Фейсбук.

Скандал у мережі: прикордонник з Львівщини порівняв українських воїнів зі свиньми. Фото Ігор Шарун/Фейсбук.

Події
21 вересня 2020 09:21

Прикордонник з Львівщини Ігор Шарун у TikTok порівняв бійців ЗСУ зі свинями. Державна прикордонна служба України розпочала службову перевірку. Як виявилося, чоловік є військовослужбовцем ДПСУ у Волинській області.

Інформацію про те, користувач соцмережі TikTok Ігор Шарун, який виявився службовцем Державної прикордонної служби, опублікував образливе відео на адресу Збройних сил України, де порівнює українських військових з свинями у Facebook офіцер Збройних сил України, полковник Анатолій Штефан.

Скандал у мережі: прикордонник із Львівщини порівняв українських воїнів зі свиньми. Скріншот зі сторінки Ігоря Шаруна. Скандал у мережі: прикордонник із Львівщини порівняв українських воїнів зі свиньми. Скріншот зі сторінки Ігоря Шаруна.

«У мережі TikTok випадково натрапив на відео проти ЗС України, яке набрало 119000 переглядів, близько 5000 лайків та 570 поширень від росіян, які продовжували його масово поширювати. На відео автор порівнює ЗСУ та воїнів зі свинями та віддає їм команди зі «Статуту» українською мовою», – розказав військовий блогер.

Прикордонник з Львівщини Ігор Шарун у TikTok порівняв бійців ЗСУ зі свинями. Скріншот зі сторінки Ігоря Шаруна.   Прикордонник з Львівщини Ігор Шарун у TikTok порівняв бійців ЗСУ зі свинями. Скріншот зі сторінки Ігоря Шаруна.

Прикордонник з Львівщини Ігор Шарун у TikTok порівняв бійців ЗСУ зі свинями. Скріншот зі сторінки Ігоря Шаруна.  Прикордонник з Львівщини Ігор Шарун у TikTok порівняв бійців ЗСУ зі свинями. Скріншот зі сторінки Ігоря Шаруна.

Прикордонник з Львівщини Ігор Шарун у TikTok порівняв бійців ЗСУ зі свинями. Скріншот відео зі сторінки Ігоря Шаруна. Прикордонник з Львівщини Ігор Шарун у TikTok порівняв бійців ЗСУ зі свинями. Скріншот відео зі сторінки Ігоря Шаруна.

Як пише Zaxid.net, Штефану швидко вдалося встановити особу автора відео. За його словами, автором відео є Ігор Шарун зі Львівської області, який, на даний час є військовослужбовцем ДПСУ на Волині.

За словами Штефана, він попросив прикордонника видалити образливе відео, але той відмовився. Лише після встановлення особи прикордонника й обіцянки надати факту розголосу Ігор Шарун видалив і відео, і свій аккаунт.

«Після цього, майже відразу він видалив дане відео, змінив налаштування на свої сторінці на «зачинена», а вже через декілька хвилин повністю видалив цей акаунт», – написав Штефан та опублікував скріншоти сторінок прикордонника.

Штефан повідомив, що не публікує дане відео «в зв'язку з етичними нормами та унеможливленням його поширення російськими пропагандистами».

Після того, як за розслідування скандалу у мережі взялася Державна прикордонна служба України, прикордонник Ігор Шарун, який у TikTok порівняв українських воїнів зі свиньми, попросив вибачення у всіх захисників України. Чоловік запевнив, що «жодних думок про будь-яке насміхання над армією України я не мав та не має».

Нагадаємо, футболіст львівського футбольного клубу «Карпати» Олексій Хахльов привітав свою бабусю з днем народження, подарувавши їй прапор із зображенням Володимира Леніна і написом «Лучшему животноводу-победителю в социалистиическом соревноваании».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах