В Україні хочуть запровадити карантин вихідного дня: що зміниться

В Україні хочуть запровадити карантин вихідного дня. Фото: 20 хвилин

В Україні хочуть запровадити карантин вихідного дня. Фото: 20 хвилин

Події
09 жовтня 2020 16:47

В Україні пропонують запровадити карантин вихідного дня та перевести університети і школи на дистанційне навчання. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як пише видання Українська правда, таку пропозицію озвучив голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький в ефірі програми «Право на владу».

«Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка», – пояснив Михайло Радуцький.

За його словами, якби школи і виші перевели на дистанційне навчання, то це б допомогло зупинити ріст захворюваності на коронавірус.

Також голова медичного комітету зазначив, що  постанову Кабміну №641 (Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів) треба змінювати, бо ВООЗ змінила критерії введення карантину і зонування. За його словами, 10 жовтня у президента буде нарада з цього приводу.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, за якої умови введуть жорсткий карантин в Україні. За словами  заступника міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, нині у МОЗ прораховують, яка кількість хворих на коронавірус за добу, протягом 1-2 тижнів, призведе до стовідсоткового заповнення ліжок.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах