Школи відправляють на дистанційне навчання: коли закінчаться канікули

Школи відправляють на дистанційне навчання: коли закінчаться канікули. Фото: Львівська міськрада.

Школи відправляють на дистанційне навчання: коли закінчаться канікули. Фото: Львівська міськрада.

Події
12 жовтня 2020 10:26

Виконувач обов'язків міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет попросив перевести школи на дистанційне навчання. Причина осіннього нововедення - стрімке поширеня в країні коронавірусу. 

Шкарлет закликав місцеву владу проводити навчання дистанційно впродовж найближчих двох тижнів.

«Прохання не тільки як керівника Міністерства освіти і науки, а як батька - знайти можливість організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для наших дітей. Знаю і розумію, що питання організації навчання вирішують на місцях. Важливо, щоб у такій непростій ситуації центральна та місцева влада діяли спільно. Тому дуже прошу дослухатися до рекомендацій Державної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також РНБО», – заявив Шкарлет.

Він зазначив, що зараз найголовніше – не допустити стрімкого поширення коронавірусу та зберегти здоров’я людей.

Додамо, що у Львові вже є понад 20 шкіл, де один або декілька класів пішли на самоізоляцію, у зв’язку з тим, що захворів один із учнів або педагогів. У Сихівському ліцеї, через випадки захворювання у вчителів-предметників, ще у вересні на дистанційну форму навчання переведено середню і старшу школу. Початковій школі цього ліцею пощастило, вона розташована в окремому крилі, має одного вчителя, тому навчання там проводять офлайн. А львівський ліцей ім. Василя Стуса відправив на дострокові канікули усіх учнів і педагогічний колектив.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах