Від 300 євро: на Львівщині банда торгувала паспортами громадян ЄС

На Львівщині банда торгувала паспортами громадян ЄС. Фото: СБУ

На Львівщині банда торгувала паспортами громадян ЄС. Фото: СБУ

Події
12 жовтня 2020 12:56

Працівники Служби безпеки України викрили банду, яка підробляла та продавала паспорти громадян країн Євросоюзу. Підпільні типографії діяли у Львові, Дрогобичі та на Рівненщині.

Як повідомили в Службі безпеки України, незаконну схему виготовлення ID-карток громадян ЄС організував рівнянин та двоє мешканців Львівщини.

«Діяли зловмисники під прикриттям агенції із підбору персоналу для роботи в європейських країнах. Для бажаючих працевлаштуватися за кордоном ділки виготовляли «липові» ID-картки резидентів країн Східної Європи та видавали їх за офіційні документи», - йдеться в повідомленні Служби безпеки Укрїни

Для свого незаконного бізнесу учасники банди облаштували 5 підпільних «типографій» у приватних помешканнях у Львові, Дрогобичі та кількох населених пунктах Рівненщини. Вартість комплекту підроблених документів становила від 300 євро.

На Львівщині банда торгувала паспортами громадян ЄС. Фото: СБУНа Львівщині банда торгувала паспортами громадян ЄС. Фото: СБУ

За результатами проведення обшуків за адресами проживання та реєстрації учасників групи виявлено чорнову документацію, банківські картки та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, а також оргтехніку, яку використовували для виготовлення фальшивок.

На Львівщині банда торгувала паспортами громадян ЄС. Фото: СБУНа Львівщині банда торгувала паспортами громадян ЄС. Фото: СБУ

Розслідування проводиться за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, працівники прикордонного відділу «Сянки» виявили схрон із понад 5 тисячами пляшок підробленої горілки, яку сховали під тюками сіна в вантажівці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах