Дякуючи донорам: львівські медики відключили трирічну дівчинку від ШВЛ

У львівській лікарні трирічну дівчинку відключили від ШВЛ. Фото ілюстративне: unicef.org

У львівській лікарні трирічну дівчинку відключили від ШВЛ. Фото ілюстративне: unicef.org

Події
13 жовтня 2020 11:32

У вівторок, 13 жовтня, у львівській лікарні трирічну дівчинку з Миколаївського району відключили від апарата штучної вентиляції легень. Дитина вже дихає самостійно. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомила ZAXID.NET завідувачка відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ Віра Приймакова, тривалий час лікарі повідомляли, що стан дитини вкрай важкий.

Дівчинку підключили до апарата 15 вересня. Лікарі скликали консиліуми, запрошували на консультації провідних дитячих імунологів, інфекціоністів, щоб вибрати оптимальний спосіб лікування дитини.

«Від 8 години ранку дівчинка дихає сама. Є позитивна динаміка з боку серцево-судинної і дихальної систем. Дитина справилася з важкою пневмонією. Вона отримує мінімальну кисневу підтримку. Наразі дівчинк аще залишається в реанімації. Вона потребуватиме тривалої реабілітації», ­– розповіла Віра Приймакова.

Коли оголосили, що їй потрібна кров, наступного дня 19 донорів з групою крові «4+» здали кров, щоб допомогти. Після вливання тромбоцитів стан дитини поволі почав поліпшуватися.

Нагадаємо, у Львові ще один ліцей закрили на карантин через спалах Covid-19

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах