На все вистачить: виплати при народженні дитини планують збільшити до ста тисяч гривень

Виплати при народженні дитини планують збільшити до ста тисяч гривень. Фото: pexels.com

Виплати при народженні дитини планують збільшити до ста тисяч гривень. Фото: pexels.com

Події
20 жовтня 2020 12:51

В Україні пропонують збільшити виплати при народженні першої дитини із 40 до 100 тисяч гривень. Читайте всі новини Львова та області за сьогодні.

«Я пропоную істотно переглянути програму виплат при народженні дитини. Можна, звичайно, назвати це популізмом, але вважаю, що це принципове питання. Якщо держава не стимулює дієво народжуваність, якщо не вирішується демографічна ситуація на користь приросту народонаселення України, то гріш їй ціна», – сказав Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю УНІАН.

У 2013 році за першу дитину виплачували 30 тисяч гривень, за другу – 60 тисяч, за третю – 120 тисяч, при курсі гривні – 8 за долар. Після цього суму зрівняли до 40 тисяч.

«Я запропонував виплати: за першу дитину – 100 тисяч, другу – 200 тисяч, третю – 300 тисяч. Хочу зауважити, що озвучені пропозиції до проєкту бюджету повністю збалансовані з урахуванням резерву», – заявив Данило Гетманцев.

Нові виплати коштуватимуть бюджету 6 мільярдів гривень. Данило Гетманцев пропонує ці гроші взяти з доходів від грального бізнесу.

Нагадаємо, у пологових будинках Львова знову дозволили партнерські пологи. При цьому є кілька вимог до тих, хто бажає бути присутнім на пологах. Крім того, в пологовому відділенні на вулиці Раппопорта у Львові провели профілактичну дезінфекцію та зробили ремонт. Тож пологове відділення 3-ї міської клінічної лікарні знову працює.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах