Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові: визначено підрядника

Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові: визначено підрядника. Фото: unsplash.

Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові: визначено підрядника. Фото: unsplash.

Події
23 жовтня 2020 09:54

Визначено генерального підрядника, який будуватиме сміттєпереробний завод у Львові. Вже до кінця цього року генеральний підрядник має приступити до реалізації наймасштабнішого в Україні екологічного проекту, який реалізовуватиметься за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку. Читайте найважливіші новини Львова.

Як розповіли у Львівській міськраді, генеральним підрядником визначено консорціум компаній WTT Netherlands BV — Axis Industries UAB (Нідерланди, Литва).

Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові: визначено підрядника. Візуалізація: Львівська міськрадаБудівництво сміттєпереробного заводу у Львові: визначено підрядника. Візуалізація: Львівська міськрада

Проект реалізовуватиметься за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку. Разом із тим додаткові внески дають Фонд Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології (E5P) і Фонд чистих технологій (CTF), який діє від імені Кліматичних інвестиційних фондів.

"Передбачається, що з моменту підписання договору реалізація проекту триватиме 24 місяці. Наразі ж на місці будівництва майбутнього заводу завершуються підготовчі роботи, а поруч — працює станція компостування. А вже наступним етапом стане власне спорудження комплексу", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, консорціум із двох фірм — WTT (Нідерланди) та Axis (Литва) будував сміттєпереробні комплекси у кількох містах. Зокрема, механіко-біологічний комплекс у районі Саутварк у Лондоні (Велика Британія). Його потужність становить 87.500 тон/рік. Комплекс із переробки відходів у м. Джульяно (Італія), потужністю 36.000 тон/рік. Механічний комплекс із сортування побутових відходів у м. Лідс (Велика Британія). Потужність — 214.000 тон/рік.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах