Знято у Львові: реперка alyona alyona закликала українців не палити траву

Реперка alyona alyona закликала українців не палити траву. Фото: volynnews.com

Реперка alyona alyona закликала українців не палити траву. Фото: volynnews.com

Події
23 жовтня 2020 14:05

Восени та навесні українці масово спалюють суху траву. У Львові створили анімаційний відеоролик, в якому популярна реперка alyona alyona закликала українців не палити сухостій. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Відповідний ролик створило управління екології та природних ресурсів Львівської міськради з допомогою львівської агенції AND ACTION та за участі реперки alyona alyona.

«Користь від спалювання сухої трави — міф. Підпали часто виходять з-під контролю та завдають непоправної шкоди. Зруйновані екосистеми, спалені господарські угіддя та навіть втрачені життя… Подібні історії стаються щосезону, як у селах, так і поблизу міст. У 2019 році зафіксували понад 95 тисяч пожеж на відкритих територіях. Сума збитків від пожеж в екосистемах лише на Львівщині склала понад 13 мільйонів гривень», — розповіли в управлінні екології та природних ресурсів ЛМР.

В ролику звучить вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну». Він про те, що любов до рідної землі - це турбота про неї, а не спалення всього живого навколо. І про те, що патріотичні слова не повинні розходитися з діями. Також у ролику є ідеї того, як насправді можна любити Україну. Наприклад, компостувати та переробляти сміття, проводити велопатрулювання.

Для музичного супроводу використали мелодію за мотивами творів Миколи Лисенка. Підтримала проєкт відома реперка alyona alyona, голос якої звучить у відео.

Зазначимо, 13 квітня 2020 року Верховна рада ухвалила закон, який посилює відповідальність за спалювання сухої трави. Штрафи збільшили у 18 разів.

Нагадаємо, спалення сухостою шкодить не лише природі та тваринам, іноді страждають й люди. Так, 17 серпня в дитячому садочку «Веселка» у Львові знайшли труп жінки, яка працювала сторожем у цьому дошкільному закладі. Жінка палила сміття та листя, на ній загорівся одяг і вона не змогла його загасити. А 31 серпня в реанімаційне відділення госпіталізували жінку, яка під час спалювання трави отримала опіки І-ІІ ступеня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах