І старі, і малі: японські наукові зробили несподіване відкриття щодо коронавірусу

І старі, і малі: японські наукові зробили несподіване відкриття щодо коронавірусу. Фото: Kin Cheung/AP

І старі, і малі: японські наукові зробили несподіване відкриття щодо коронавірусу. Фото: Kin Cheung/AP

Події
26 жовтня 2020 12:23

Вік не впливає на шанси заразитися коронавірусом. Такі результати дослідження, проведеного науковцями з Університету Хоккайдо, Університету Хіросіми і Юкіхіко Накаті та Університету Аояма Гакуін. Для цього дослідження взяли дані з трьох країн – Італії, Іспанії та Японії.

Те, що вік не впливає на шанси заразитися коронавірусом, помітили японські науковці, проаналізувавши дані з країн з найбільшими «піковими» показниками епідемії, повідомляє Громадське з посиланням на Naked Science.

Вчені створили моделі сприйнятливості до інфекції в залежності від віку, де перевіряли можливі «сценарії захворювань» через симуляції.

У першому варіанті симуляції вік впливав на сприйнятливість до вірусу, але не відбивався на тяжкості хвороби і смертності. А в другому навпаки - не позначався на ймовірності захворіти, але впливав на перебіг хвороби та шанс загинути. Найбільш близькими до реальних виявились результати саме другої симуляції.

Таким чином вчені зробили висновок, що діти, підлітки, дорослі та літні люди при схожих умовах мають ідентичні шанси заразитися. Якщо відмінності і є, то вони незначні.

Додамо, що львівський лікар заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. До львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Нагадаємо, станом на 26 жовтня на Львівщині зафіксоване 27608 підтверджених випадків інфікування коронавірусом. 783 — летальні, 10741 — одужало.

В Україні станом на ранок 26 жовтня підтвердили 348 924 випадків інфікування коронавірусом. Лише за останню добу зафіксували 5 426 випадків COVID-19.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах