До чого техніка дійшла: львів'яни створили робота для збору грибів

Львів'яни створили робота для збору грибів. Фото: agronews.ua (умовне)

Львів'яни створили робота для збору грибів. Фото: agronews.ua (умовне)

Події
30 жовтня 2020 12:30

В США українці створили робота для збору грибів. Поштовхом до такої ідеї став карантин, адже робот-збирач допоможе на третину зменшити використання людської праці на виробництві. Про це повідомило видання The Robot Report.

Українці стартапери, що створили проект - Петро Шмигельський зі Львова, Денис Котелович, Олег Боднар та Олексій Вишневський назвали своє дітище «Reest».

Робот-збирач грибів. Скріншот з відеоРобот-збирач грибів. Скріншот з відео

Такий винахід дуже ніжно зриває врожай, не пошкоджуючи його, також може працювати попри пандемію. А через обережну роботу машини, гриби не пошкоджуються та не темнішають, що подобається покупцям.

«Ми розробили наш захоплювач, який очікує на патент, і який дуже добре працює спеціально для грибів. За допомогою нашого програмного забезпечення ми можемо точно визначити ті гриби, які слід збирати, використовуючи глибинні камери та комп’ютерний зір», — розповів співзасновник стартапу Денис Котелович.

Робота апарату «Reest» попередньо коштуватиме по $0,2 за збирання 1 кг грибів для фермерів. Тоді як збирання врожаю людьми обходиться у $0,3 за кг. Через оптимальні терміни збирання має збільшитися й урожайність.

Сьогодні стартап збирає капітал для створення 100 роботів протягом наступних 18 місяців.

Нова культурна локація: львів’ян кличуть на відкриття музею загиблих літаків

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах