Кому (не) пощастило: львівські школи відновили навчання

Кому (не) пощастило: львівські школи відновили навчання. Фото: pixabay

Кому (не) пощастило: львівські школи відновили навчання. Фото: pixabay

Події
02 листопада 2020 14:24

Відсьогодні у школах Львова та області розпочалося навчання. За шкільні парти сіли всі учні, окрім тих, які у червоній карантинній зоні. На дистанційну форму навчання перейшли школи і дитсадки Сокальського і Пустомитівського районів. 

Так, у Сокальському районі на дистанційному навчанні 65 шкіл і 38 садків, у Пустомитівському – 58 шкіл і 31 садок.

Директор департаменту освіти та науки Львівської облдержадміністрації Олег Паска пояснив, що у школах, які не в «червоних» зонах рішення про перехід на дистанційне навчання приймає керівник закладу.

«Якщо територія не потрапила до червоної зони, але в якійсь школі є інфіковані учні чи вчителі, заклад має ухвалити рішення про дистанційне навчання. Кожен заклад самостійно ухвалює рішення про перехід на ту чи іншу форму навчання. Ситуація із захворюваністю сильно непокоїть, адже ті дані, які ми отримуємо від департаменту охорони здоров’я, свідчать про зростання кількості хворих», – розповів Тvoemisto.tv директор департаменту.

За його словами, у кожному окремому випадку аналізуватимуть ситуацію, що склалась у закладі, беручи до уваги такі показники: кількість інфікованих дітей, кількість контактних, загроза навчальному процесу. Якщо інфікованими будуть кілька вчителів, які мають широке коло спілкування, то буде інший алгоритм дій, ніж якщо захворів, для прикладу, один учень.

Вчителі області готові до дистанційного навчання, вони пройшли спеціальні курси влітку.

Олег Паска також нагадав, що до 15 листопада на дистанційному навчанні студенти вишів – це близько 100 тисяч студентів. «Очне навчання для студентів ми теж передбачаємо, але за умови покращення епідситуації», – наголосив Олег Паска.

Додамо, що зимові канікули 2020 в українських школах розпочнуться з 25 грудня. Такі рекомендації розробило Міністерство освіти і науки України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах