Covid-19 на Львівщині: медики повідомили про випадки повторного інфікування

На Львівщині відомо про 16 випадків повторного зараження вірусом Covid-19. Фото: pictame2.com

На Львівщині відомо про 16 випадків повторного зараження вірусом Covid-19. Фото: pictame2.com

Події
07 листопада 2020 08:47

На Львівщині відомо про 16 випадків повторного інфікування вірусом Covid-19. Перебіг хвороби може відрізнятися від попереднього. Читайте всі новини Львова та області за сьогодні.

Про це повідомила Українському лікарському товаристві у Львові виконуюча обов`язки генерального директора Львівського ОЛЦ МОЗ України Наталія Тімко.

«У ВООЗ заявили, що дані досліджень свідчать, що відбулася значна мутація цього корона вірусу. Він почав сильно відрізнятися по антигенному складу від того, який був на початку року. Перше – це призвело до того, що вірус став більш заразним. Друге – вірус володіє більшою патогенністю, тобто більше негативного впливу має на організм людини. Третій несприятливий аспект – збільшується кількість повторних заражень», – розповіла Наталія Тімко.

За її словами, на сьогодні точної статистики щодо повторного захворювання в області немає, проте відомо вже про 16 випадків повторного захворювання. 

«При цьому є випадки, коли люди важко переносили хворобу як вперше, так і вдруге. Тому питання  формування імунітету після хвороби досі є сумнівним», – сказала епідеміологиня.

Нагадаємо, в Україні визначили нове епідемічне зонування. До червоної зони віднесли Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський та Сокальський райони Львівської області; до помаранчевої зони – решту населених пунтків на Львівщині та місто Львів.

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах