«Найбільше хворіють люди, які бояться»: львівський пульмонолог розповів, як захиститися від коронавірусу

Львівський пульмонолог розповів, як захиститися від коронавірусу. Фото: unsplash.com (умовне)

Львівський пульмонолог розповів, як захиститися від коронавірусу. Фото: unsplash.com (умовне)

Події
10 листопада 2020 11:11

Львівський лікар-пульмонолог Анатолій Невзгода розповів, як захиститись від невидимого вбивці – коронавірусу, і як діяти, якщо недуга вже наступає вам на п’яти. Читайте найцікавіші новини Львова за сьогодні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Насамперед не треба боятися. Найбіль­ше хворіють на ковід ті, хто боїться захворі­ти. Треба розуміти від чого люди, хворі на ковід, помирають. Просто від вірусу людина не вмирає. Вона помирає, тому що має двобічну пневмонію. Якщо цю пневмонію лікувати добре, все буде гаразд. Американські колеги завжди кажуть: «Перші 24 — золоті години». Треба у перші 24 години, коли поставили діагноз, провести лікування. Бояться не самого ковіду, а наслідків. А які наслідки? Пневмонія. А що, ми не вміємо пневмонію лікувати? Вміємо», - розповів відомий лікар-пульмонолог, доцент Львівського медуніверситету, член-кореспондент Міжнарод­ної академії наук Анатолій Невзгода виданню Високий Замок.

На запитання про те, у чому полягає метод лікування Невзгод, львівський пульманолог відповів: «Мій батько був військовим лікарем, майором радянської армії. Я його запитував: "Під час війни, на фронті, було багато хворих на пневмонію. Як ви їх лікували?" Каже: "Бра­ли 33-відсотковий медичний спирт, розчиня­ли у фізрозчині або у воді для ін’єкцій, і капали внутрівенно...».

За словами Анатолія Невзгоди, алкоголем він лікується й тоді, коли відчуває, що от-от захворіє.

«Беру маску, на маску наливаю пів чарки або самогонки, або горілки, або конья­ку, прикладаю до обличчя і дихаю 5 хвилин — вдих ротом, видих носом. Якщо навпаки, то обпечете ніс. І так три-чотири рази на день. Це якщо людина хвора. Якщо здорова, то ди­хати спиртом треба до роботи і після роботи», — розповів він.

Лікар пояснює, що для зараження коронавірусом повинен бути контакт з хворим не менше 15 хвилин. Це може бути навіть спілкування по 2 хвилини з кількома хворими, де сумарно назбирається 15 хвилин. Проте достатньо й в трамваї сидіти на сидінні, де перед цим була хвора людина. Вірус залишиться. На ґаджеті вірус ковіду зберігається до 28 годин. Тож у всіх громадських місцях люди повинні бути в масках, від цього залежить їхнє здоров’я.

За словами Анатолія Невзгоди, наразі у світі йде війна з пневмонією, проте у неї лише інший збудник. Для комплексною боротьби з нею бракує якісного протоколу лікування. Також люди повинні бути свідомими і навчитись жити з вірусом, як колись люди навчились жити з іспанським грипом. Адже якщо ти перехворів  COVID-19 ще не означає, що ти не захворієш ще раз.

«Він, як вірус звичайного грипу, — і вби­ває, і добиває. Добиває того, хто має цукро­вий діабет, ожиріння, серцеві захворюван­ня… Звичайний грип теж часто таких хворих добиває. Вакцина буде, але вона нічого не дасть. Вакцина — це профілактика, а не лікування. Коли вона буде, немає гарантії, що той вірус до того часу не мутує…», - підсумував Анатолій Невзгода.

Нагадаємо, львівські лікарі отримали патент на лікування коронавірусу. Пульмонолог Анатолій Невзгода один із них. За його словами, невдовзі цей патент буде переоформлено на винахід. Це будуть ліки від COVID-19, які підуть у Європу.

Читайте всі новини у нашому каналі Tеlеgrаm, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах