Пояснення МОЗ: яким пацієнтам лікарні не можуть відмовляти в госпіталізації

Пояснення МОЗ: яким пацієнтам лікарні не можуть відмовляти в госпіталізації. Фото: unsplash.

Пояснення МОЗ: яким пацієнтам лікарні не можуть відмовляти в госпіталізації. Фото: unsplash.

Події
11 листопада 2020 14:35

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, яким пацієнтам лікарні не можуть відмовляти в госпіталізації. За його словами, з 9 листопада всі лікарні в Україні надають допомогу лише у невідкладних випадках.

Максим Степанов наголосив, що заборонили проводити лише ті планові операції чи госпіталізації, відтермінування яких не несе загрози для життя чи здоров’я. 

«Будь-яка операція, будь-яка госпіталізація, якщо її відтермінування може нести загрозу вашому здоров’ю або вашому життю, не може бути перенесена. Ви будете вчасно госпіталізовані, вчасно прооперовані, незважаючи на те, що це планові операції», – запевнив Степанов, якого процитувала «Українська правда».

За словами міністра, перенесення не стосуватиметься таких операцій та госпіталізацій:

надання медичної допомоги внаслідок ускладнення перебігу вагітності та пологів;

надання медичної допомоги вагітним, породілям, новонародженим;

надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, які надають високоспеціалізовану допомогу за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів (це такі заклади, як Охматдит та інші Інститути);

проведення інших невідкладних і термінових госпіталізацій чи операцій, якщо внаслідок їхнього перенесення чи відтермінування існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

«Ми говоримо виключно про ті планові госпіталізації й операції, перенесення яких ніяким чином не вплине і не буде загрожувати вашому життю або вашому здоров’ю. Такі стани, як інсульти, інфаркти, термінові операції, ургентні, включаючи ті планові, які я перелічував, вони не можуть бути перенесені і вони вчасно будуть надаватися», – наголосив Степанов.

Нагадаємо, львівські лікарі отримали патент на лікування коронавірусу. Пульмонолог Анатолій Невзгода один із них. За його словами, невдовзі цей патент буде переоформлено на винахід. Це будуть ліки від COVID-19, які підуть у Європу. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах