Фізкультури не буде: спорткомплекс Франкового вишу можуть перетворити на мобільний госпіталь

Спорткомплекс Франкового вишу можуть перетворити на мобільний госпіталь. Скріншот з карти

Спорткомплекс Франкового вишу можуть перетворити на мобільний госпіталь. Скріншот з карти

Події
13 листопада 2020 12:09

Ще один спорткомплекс міста розглядають як мобільний госпіталь для прийому хворих із COVID-19. Йдеться про спорткомплекс Львівського національного університету імені Івана Франка на вулиці Черемшини.

Про це під час брифінгу 13 листопада повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Міністр пояснив, що за потреби мобільні госпіталі розгортають дуже швидко. І хоча сьогодні такої необхідності немає, та це не означає, що її не буде найближчим часом.

«Цього тижня ми оглядали спорткомплекс на Черемшини для того, щоби розглянути можливі маршрути. Також дивилися приміщення біля арени Львів. Наголошу, що не йде мова футбольне поле, ніхто пацієнтів класти на вулиці не буде, а лише про окремі приміщення стадіону», – зазначив Орест Чемерис.

За словами головної епідеміологині Львівщини Наталії Тімко-Іванченко, лікарі зможуть працювати у таких мобільних шпиталях лише якщо приміщення опалюватимуть і буде можливість подачі кисню пацієнтам. Однак мова йде про крайнощі.

«Набагато краще вкладати гроші в лікарню, де обладнання залишиться назавжди для лікування, але якщо це буде необхідністю, ми маємо бути готові», – зазначила епідеміологиня.

Нагадаємо, також як мобільний госпіталь розглядають стадіон «Арена Львів».

Читайте всі новини у нашому каналі Теlеgrаm, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах