Міністр сказав: за якої умови в Україні введуть повний локдаун

За якої умови в Україні введуть повний локдаун. Фото: Перший канал соціальних новин (умовне)

За якої умови в Україні введуть повний локдаун. Фото: Перший канал соціальних новин (умовне)

Події
17 листопада 2020 15:50

Якщо карантин вихідного дня в Україні виявиться неефективним, або ж його не дотримуватимуться, то карантинні заходи будуть посилювати. Зокрема, може дійти й до жорстокого карантину та повного локдауну. Читайте всі новини Львова та області за сьогодні.

«Основне завдання карантину вихідного дня – зробити так, щоб ми вийшли на плато за кількістю хворих. Тобто зафіксували її на цифрах не більше як 12-15 тис. нових випадків у день», – заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок, 17 листопада, під час виступу у Верховній Раді.

Зі слів Дениса Шмигаля, перші результати карантину вихідного дня уряд планує побачити в найближчі два тижні. Якщо цього карантину не будуть дотримуватись і він не дасть бажаних результатів, уряд почне підготовку до введення жорсткіших карантинних обмежень.

Прем’єр-міністр зазначив, що саме сумлінне дотримання чинних карантинних правил анулює потребу запровадження жорсткого нокдауну в Україні, який передбачає зупинку роботи більшості підприємств і припинення міжміських перевезень.

«Якщо не вживати заходів, то вже за місяць у нас можуть закінчитися ліжкомісця. Це при тому, що в останні місяці ми збільшили їх кількість вдвічі. І тоді шлях буде тільки один – це жорсткий карантин аж до повного локдауну», – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, якщо не дотримуватися карантину і обмежень на вихідні, то уже за три тижні в Україні фіксуватимуть 20 тисяч випадків Covid-19 щодня і закінчаться місця у лікарнях.

Нагадаємо, 11 листопада Кабмін запровадив в Україні карантин вихідного дня, який діє щосуботи і щонеділі з 14 по 29 листопада включно. Під час карантину вихідного дня заборонено працювати непродовольчим магазинам і ринкам, закладам харчування, культури і розваг, а також закладам з надання низки послуг. Натомість у Львові вирішили обійти такий карантин та скасували всі вихідні у місті до кінця місяця. Та це не допоїло і правоохоронці блокували роботу ринків, також штрафували рестораторів, які працювали у вихідні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах