Як його не любити: фото Львова посіли перше місце в міжнародному конкурсі Вікіпедії

Фото Львова посіли перше місце в міжнародному конкурсі Вікіпедії. Фото: Маским Присяжнюк

Фото Львова посіли перше місце в міжнародному конкурсі Вікіпедії. Фото: Маским Присяжнюк

Події
20 листопада 2020 12:39

Вперше в межах конкурсу «Вікі любить пам’ятки» організували спецномінацію «Via Regia Ukraine», під час якої відібрали найкращі фото 2020 року серед майже 7 тисяч світлин. Перше місце посів фотограф Максим Присяжнюк із знимками Львова і Києва. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили на Фейсбук-сторінці «Вікі любить пам’ятки», у спецномінації змагалися всі подані на конкурс світлини пам’яток, розташованих у Дубно, Рівному, Острозі, Львові, Бродах, Городку (Львівська область), Луцьку, Володимирі-Волинському, Радомишлі, Житомиорі та Києві — всього 11 міст, де в Україні проходить символічний шлях «Via Regia» (Королівський шлях).

Перше місце у спецномінації «Via Regia Ukraine» виборов фотограф Максим Присяжнюк із чотирма світлинами Києва та Львова. Наше місто представили фото Вірменського собору та святого Юра. Знімок собору Юра також переміг у номінації найкраще фото Львова. Дві інші роботи Присяжнюка зображали пам’ятник князю Володимиру та будівлю інституту шляхетних дівчат у Києві.

Вірменський собор. Фото: Максим ПрисяжнюкВірменський собор. Фото: Максим Присяжнюк

Друге місце в конкурсі посів Руслан Грибюк за фото вітряка з музею просто неба в Пирогові (Київ). А Третє місце віддали Катерині Байдужій із фото замку Острозьких.

Загалом на спецномінацію конкурсу надіслали понад 700 світлин Львова. Львівщину представили також фото Городка та Бродів.

Городок. Фото: Helena VyliykaГородок. Фото: Helena Vyliyka

Броди. Фото: Kaa NinaninaБроди. Фото: Kaa Ninanina

Зазначимо, «Вікі любить пам’ятки» — міжнародний конкурс фотографій пам'яток культурної спадщини для ілюстрування Вікіпедії, який був започаткований у 2010 році в Нідерландах. А «Via Regia» — історичний торговий шлях, який проходив через території сучасної України, Білорусі, Литви, Польщі, Німеччини, Бельгії, Франції та Іспанії. Культурний проект має за мету популяризацію історичних місць і культурних цінностей, розвиток нових напрямків туризму, виявлення невідомих об'єктів культурної спадщини. В 2011 році до проекту приєдналася культурні заклади Київської, Житомирської, Рівненської, Волинської та Львівської областей.

Нагадаємо, знімок львів’янки Анни Палюх переміг у номінації «Найкраще фото області» міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю». Вона зробила фото з дрона над заповідником «Розточчя» у Яворівському районі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах