Невидимі люди: у Львові з'явився мурал пам'яті безпритульних

У Львові з'явився мурал пам'яті безпритульних. Фото: Молодь за мир

У Львові з'явився мурал пам'яті безпритульних. Фото: Молодь за мир

Події
24 листопада 2020 10:02

У Львові намалювали мурал «Невиидимі люди» в пам'ять про бездомних та бідних, які постраждали від насильства. Стріт-арт з’явився на вулиці Єфремова, 11 на трансформаторній підстанції «Львівобленерго». Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як пояснили на сторінці руху «Молодь за мир» ініціатори ідеї, постаті на малюнку — бідні жінка та чоловік, бездомні. Навколо них — пунктир. Всередині кожної людини — небо, адже часто бідну людину ніби «вирізають» з ландшафту міста, позбавляючи прав, гідності та особистості.

У Львові з'явився мурал пам'яті безпритульних. Фото: Молодь за мирУ Львові з'явився мурал пам'яті безпритульних. Фото: Молодь за мир

«Ще влітку наші друзі бездомні розказували про те, як їх вночі били підлітки. Після того, що відбулося у вересні, ми вирішили, що потрібна якась конкретна ненасильницька відповідь, яку побачать інші молоді люди. Мурал — знак незгоди з цим насильством, яке не має стати нормою. Байдужість вбиває», - пояснюють автори ідеї.

Приводом для малюнку став жорстокий випадок вересня 2020 року. Тоді у закинутій будівлі на вулиці Богдана Хмельницького у Львові двоє підлітків вбили двох бездомних літніх людей: пана Ігоря та пана Богдана. Днями було 2 місяці, як після жорстких побоїв у реанімації помер 64-річний Богдан.

Водночас цей малюнок є закликом допомагати безпритульним та бідним у зимовий період.

Нагадаємо, раніше представники «Молодь за мир» збирались намалювати мурал в пам'ять про загиблих бездомних на стіні будинку на вулиці Богдана Хмельницького у Львові, де у вересні підлітки жорстоко вбили двох безпритульних чоловіків.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах