Дізнайся свій статус: де у Львові та області безкоштовно зробити тест на гепатит С та ВІЛ

Де у Львові та області безкоштовно зробити тест на гепатит С та ВІЛ. Фото: ville-sens.fr

Де у Львові та області безкоштовно зробити тест на гепатит С та ВІЛ. Фото: ville-sens.fr

Події
24 листопада 2020 14:20

З 20 по 27 листопада у Львові та області триватиме Європейський тиждень тестування. Тож мешканців Львівщини безкоштовно тестуватимуть на вірусний гепатит С та ВІЛ, а також такий тест можна зробити й безпосередньо у Львові.

Тестування у Львові

У Львові працює пункт тестування Фундації АнтиСНІД‒США на вулиці Антоновича, 20. Він відкритий для всіх охочих з понеділка по п’ятницю, з 9:30 до 19:30, та в суботу з 11:00 до 17:00. Тут за 15 хвилин проводять безкоштовне тестування на ВІЛ, гепатит та сифіліс. Інформація про хворобу повідомляється персонально пацієнту у стінах центру і не розповсюджується, також гарантують цілковиту анонімність.

Тестування на Львівщині

Львівський обласний центр громадського здоров’я у співпраці з Благодійним фондом «Салюс» організовує безкоштовне тестування мешканців Львівщини на вірусний гепатит С та ВІЛ. В рамках тижня тестування на Львівщині тест можна пройти у мобільних амбулаторіях:

  • 24 листопада – на території Новороздільської міської лікарні (м. Новий Розділ, вул. Володимира Винниченка, 37) з 13:00 до 15:00 год;
  • 25 листопада – на території Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Червоноград (м. Червоноград, вулиця Івасюка, 8) з 13:00 до 15:00.

«Вкотре нагадуємо мешканцям Львівщини про можливість безкоштовного тестування на вірусний гепатит С та ВІЛ інфекцію. Це можна зробити у свого сімейного лікаря або в пунктах тестувань. Хвороби небезпечні тим, що можуть доволі довго проходити без симптомів та непомітно розвиватися в організмі», – розповіла директор Львівського обласного ЦГЗ Мар’яна Служинська.

За словами Мар’яни Служинської, близько мільйона українців не знають, що мають у своєму організмі вірус гепатиту С. Ще 60 000 — не знають про свій ВІЛ-позитивний статус. Хвороби можуть доволі довго проходити безсимптомно, тому важливо вчасно пройти тестування. Крім того, під час епідемії коронавірусу в Україні стрімко зменшилась кількість тестувань на ВІЛ-інфекцію.

Нагадаємо, лікарня швидкої допомоги роз’яснила, які обстеження можна пройти у Львові безкоштовно.

Читайте всі новини у нашому каналі Tеlеgrаm, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах