Львівських студентів почали безкоштовно тестувати на COVID-19: куди звертатись

Львівських студентів почали безкоштовно тестувати на COVID-19. Фото: 112.ua (умовне)

Львівських студентів почали безкоштовно тестувати на COVID-19. Фото: 112.ua (умовне)

Події
25 листопада 2020 15:44

У лабораторії науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького почали безкоштовно тестувати на Covid-19 студентів львівських вищих навчальних закладів. Про це повідомили на сторінці вишу.

Відтак, якщо у студента виникла підозра на коронавірус, то йому потрібно звернутись до адміністрації свого навчального закладу. Адміністрація складе списки тих, у кого потрібно відібрати мазки для подальшого дослідження. Далі ці списки передають у заклад охорони здоров’я, який скеровує мобільну бригаду для відбору мазків у студентів. Після цього мазки доставляють у лабораторію НДІ епідеміології та гігієни, яка впродовж 24 годин видає результат дослідження, проведеного методом зазначила ПЛР.

Першими сьогодні, 25 листопада, надіслали мазки проб студентів з підозрою на коронавірус Львівської музичної академії.

Як зазначила в.о. керівника обласного лабораторного центру МОЗ Наталя Іванченко-Тімко, цей проект дозволить оперативно виявляти випадки захворювання серед найактивнішої категорії населення – молоді, та своєчасно переривати ланцюги його поширення. Щодня планують обробляти до 100 проб біологічно активних матеріалів, що надходитимуть від вишів міста.

Нагадаємо, з 26 листопада в Україні через контакт-центр можна буде викликати мобільну бригаду для забору матеріалу на ПЛР-тест. Таку послугу запроваджує МОЗ у тестовому режимі.

Читайте всі новини у нашому каналі Tеlеgrаm, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах