"Берегтиму його заради нас обох": дружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка

Дружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка. Фото: Львівська міська рада

Дружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка. Фото: Львівська міська рада

Події
27 листопада 2020 09:37

Дружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка. Згідно з законодавством, розголошувати ім'я донора або його родичів лікарі не мають права. Втім, жителька Костянтинівки, що на Донеччині, написала зворушливого львів'яні, яка подарувала серце свого 28-річного чоловіка її 36-річному чоловікові. Операція з трансплантація пройшла у Львові минулого тижня.

Валерія Козачок висловила зазначила, що щодня згадує про великодушний вчинок незнайомих для неї людей: дружини, матері й сестри донора зі Львова, які погодилися подарувати нове серце її чоловікові. Жінка пообіцяла, що берегтиме його нове серце заради їх усіх. Воно повинне продовжувати битися.

"Якби не Ви, в найближчий час серце мого чоловіка зупинилося б , і я відчувала би всю ту біль, яка зараз з Вами. Ви врятували не тільки його життя, а ще й моє. Ви зберегли батька дітям! Те, що я відчуваю – це більше, ніж вдячність! Я пишаюсь Вашим вчинком. І, водночас, мені соромно за своє щастя. Звертаючись до дружини нашого донора, я хочу побажати Вам міцного здоров’я, сил та обов’язково стати щасливою! Я обіцяю берегти серце , яке нам обом найдорожче! Звертаючись до мами, я хочу Вам подякувати за те, що подарували життя і моєму чоловіку. Дівчата, я вам буду вдячна до свого останнього дихання!" - написала Валерія Козачок.

Дружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка. Фото: Валерія Козачек/ФейсбукДружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка. Фото: Валерія Козачек/Фейсбук

Дружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка. Фото: Валерія Козачок/ФейсбукДружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка. Фото: Валерія Козачок/Фейсбук

Також вона додала, що якщо у родини донора з'явиться бажання спілкуватися, то її родина буде щаслива.

"Ми будемо чекати. Нам важливо молитися за душу нашого рятівника. Якщо ви не маєте бажання надати будь-яку інформацію, ми з повагою до цього поставимося", - додала вона.

Дружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка. Фото: скріншот зі сторінки Валерії Козачок/ФейсбукДружина донеччанина подякувала львів'янці за пересаджене серце чоловіка. Фото: скріншот зі сторінки Валерії Козачок/Фейсбук

Нагадаємо, у Львові вагітна дружина пацієнта лікарні подарувала його серце й нирки іншим чоловікам. Донор — молодий чоловік, 28 років. У нього стався інсульт. Лікарі тиждень боролися за нього, але, на жаль, його мозок помер. Після того, як консиліум лікарів це підтвердив, рідні погодилися на донорство. Дружина, вагітна їхнім первістком,  першою, без зайвих розмов, погодилася підписати документи. Їй було важливо, щоб серце її покійного чоловіка продовжило битися. Завдяки її вчинку троє людей отримали шанс на повноцінне життя. У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у ніч проти 21 листопада провели три доленосні операції. Реципієнти й медики щиро дякують родині донора.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах