Хлору – ні: коли львів'яни зможуть пити воду з-під крану

З червня львів'яни зможуть пити воду з-під крану. Фото: wallpapers.99px.ru (умовне)

З червня львів'яни зможуть пити воду з-під крану. Фото: wallpapers.99px.ru (умовне)

Події
27 листопада 2020 12:51

Вже до кінця року у Львові планують повністю замінити спосіб дезінфекції води, тож згодом містяни забудуть про «воду з хлором». Про це повідомили в пресслужбі «Львівводоканалу».

Вже до кінця листопада на насосній станції у Винниках має запрацювати станція дозування гіпохлориту натрію, що дозволить перевести на воду без хлору Личаківський та Сихівський райони. Сихівчани та мешканці Личаківського району будуть першими у Львові, хто отримає воду без хлору.

А до кінця 2020 року «Львівводоканал» обіцяє замінити спосіб дезінфекції води ще на двох насосних станціях, тож до червня 2021 року усі львів’яни отримуватимуть воду без хлору.

Зазначимо, гіпохлорит натрію – це значно безпечніший за хлор спосіб знезараження питної води, адже гіпохлорит натрію - це реагент виготовлений із звичайної солі, яку можна знайти на кожній кухні. Гіпохлорит натрію має покращити смак та запах води із крану, також він є значно дешевшим за хлор та має триваліший ефект дезінфекції.

Нагадаємо, вперше мер Львова Андрій Садовий заявив про відмову від хлору і використання натомість гіпохлориту натрію у вересні цього року. Він також зазначив, що для Франківського і великої частини Сихівського району воду вже не хлорують.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах