Вдихнула пластмасову заглушку до холодильника: у Львові прооперували 3-річну дитину

У Львові прооперували 3-річну дитину. Фото: rodzice.pl (умовне)

У Львові прооперували 3-річну дитину. Фото: rodzice.pl (умовне)

Події
30 листопада 2020 16:51

Хірурги Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ прооперували 3-річну дівчинку з Борислава, яка вдихнула пластмасову заглушку до холодильника. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як пише Zaxid.net, львівські лікарі дізнались про інцидент вночі 29 листопада. Невдовзі мала пацієнтка вже була в операційній. Її оперували під загальним знечуленням.

За словами торакального хірурга Олександра Колодія, дівчинка вдихнула заглушку о 8-й годині ранку. Батьки помітили відсутність елементу, а здорова дитина раптово почала кашляти. Тож батьки запідозрили, що їхнє чадо щось вдихнуло і повезли дитину до місцевої лікарні.  

Проте там не могли дістати стороннє тіло, адже в лікарні немає дитячого анестезіолога. Із Борислава дівчинку відправили до Дрогобича, там також не змогли допомогти юній пацієнтці. Тоді дитину довелось везти до Львова.

За словами торакального хірурга Олександра Колодія, операція була складною. Пластмасова заглушка була прозорою, тож її на рентгені не видно. Але хірурги при прослуховуванні дитини з правого боку чули свист.

«Пластмасова заглушка заблокувала вхід у праву легеню, вона застряла на межі правого головного бронха. Кисень до правої легені не доходив. Нам знадобилася майже година, щоб ту заглушку дістати. Вона слизька, зривалася, застрявала в трахеї. Нам доводилося дитину переінтубовувати», – розповів хірург Олександр Колодій.

На щастя, все закінчилось «хеппі ендом» - операція пройшла успішно, заглушку до холодильника вдалось витягнути. Дівчинка вже поїхала додому.

Пластмасова заглушка. Фото: Zaxid.netПластмасова заглушка. Фото: Zaxid.net

Нагадаємо, львівським лікарям дуже часто доводиться оперувати дітей, які проковтнули чи вдихнули сторонні предмети. Так, цього місяця хірурги «ОХМАТДИТу» прооперували 11-річну дівчину, яка вдихнула канцелярський цвях. Минулого місяця на операційному столі львівської лікарні опинилась 7-річна дівчинка, у якої в горлі застряг дротик.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах