Медики не винні: кого покарають за смерті двох пацієнтів жовківської лікарні

Кого покарають за смерті двох пацієнтів жовківської лікарні. Фото: zpravy.aktualne.cz

Кого покарають за смерті двох пацієнтів жовківської лікарні. Фото: zpravy.aktualne.cz

Події
02 грудня 2020 10:33

Комісія, яка перевіряла смерті двох пацієнтів жовківської лікарні через відключення світла, виправдовує медиків. Натомість, за результатами перевірки, винними визнають адміністрацію лікарні. Читайте всі новини Львова та області за сьогодні.

Як повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації, комісія запевняє, що медики спрацювали правильно, а керівництво лікарні ніяк не відреагували на попередження про планові відключення світла.

«Комісія опрацювала надану інформацію та дійшла до висновку, що медичні працівники, які були на чергуванні, надали у повному обсязі усю необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електроживлення. Водночас під час вимкнення енергії адміністрація лікарні не вчинила жодних дій для того, аби підключити хірургічний корпус, де знаходиться реанімація, до резервного живлення», – розповів директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис.

Жовківську районну раду, яка є власником лікарні, підготували лист з ініціативою звільнення керівництва лікарні.

Водночас, департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації ще має провести клініко-експертну оцінку надання медичної допомоги пацієнтам, які померли.

«За результатами такої оцінки зможемо зрозуміти, чи ці випадки смерті пов’язані із відключенням енергії», – пояснив голова комісії Андрій Голдун.

Тепер адміністрація Жовківської центральної районної лікарні має негайно напрацювати алгоритм дій на випадок виникнення аварійних ситуацій у лікарні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 27 листопада, у Жовкві померли двоє пацієнтів лікарні через відсутність електропостачання. Люди були підключені до апаратів ШВЛ. Згодом, головний лікар Жовківської лікарні пішов на лікарняний. Поліцейські розслідують справу як «убивство через необережність».

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах