Сосискам і чіпсам — ні: в українських школах запроваджують нове меню

В українських школах запроваджують нове меню. Фото: obozrevatel.com

В українських школах запроваджують нове меню. Фото: obozrevatel.com

Події
09 грудня 2020 14:47

З початком нового року в українських школах планують запровадити нове меню. Над стравами працюють представники Міністерства охорони здоров'я, громадських організацій, дитячі ендокринологи і дієтологи.

 «Група працює над створенням зразків меню з рецептами страв та технологічними картками, які відповідають оновленим вимогам і нормам харчування для дітей усіх вікових груп. Сезонні меню готуються на шість тижнів. Уже готові меню сніданків та обідів. Надалі будуть розроблені меню для вечерь, других сніданків і підвечірків», – повідомила перша леді Олена Зеленська.

Кулінарний експерт, автор та керівник проєкту Cult Food Євген Клопотенко розповів, що нові тижневі меню для шкіл полегшать роботу кухарів та вирішать проблему безграмотно скомбінованої та одноманітної їжі в харчуванні школярів.

 «Зараз робота за технологами – вони мають розрахувати калорійність та собівартість. Тепер школярів не можна годувати напівфабрикатами (прощавайте, сосиски) та шкідливими снеками (в буфетах не будуть продаватися чіпси). Плюс, на законодавчому рівні зменшено до адекватної норми кількість солі і цукру в їжі дітей та вирішено питання по спеціях, завдяки чому їжа в шкільних їдальнях тепер матиме смак», – написав Євген Клопотенко.

За його словами, всі нормативи набудуть сили з першого січня 2021 року.

Нагадаємо, на вулиці Грушевського у Львові запрацював новий ресторан здорової вуличної їжі, де можна замовити корисний сніданок чи просто перекусити впродовж дня. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах