З кладовища — на свято: у центрі міста на Рівненщині освятили новорічну ялинку

З кладовища — на свято: у центрі міста на Рівненщині освятили новорічну ялинку.

З кладовища — на свято: у центрі міста на Рівненщині освятили новорічну ялинку.

Події
10 грудня 2020 10:20

У центрі міста Дубно Рівненської області встановлять ялинку, зрубану на цвинтарі. Відповідне фото вже опублікували у соцмережах обурені містяни. Але міський голова заспокоює: священник вже освятив новорічну красуню, тож нічого поганого в цьому немає. 

Багатьом мешканцям міста така ідея дуже не сподобалася. Вбачають у цьому недобрий символізм, особливо під час пандемії. Але міська влада задоволена.

У центрі міста Дубно Рівненської області встановлять ялинку, зрубану на цвинтарі. Фото: Ксенія ГалицькаУ центрі міста Дубно Рівненської області встановлять ялинку, зрубану на цвинтарі. Фото: Ксенія Галицька

За словами мера міста Дубна Василя Антонюка, раніше ялинку для міста треба було купувати, а цьогоріч, завдяки зеленій красуні з цвинтаря, вдасться зекономити міський бюджет. 

"І що, що її взяли на кладовищі? Яка різниця? Ми всі вийшли із землі і в землю підемо. Раніше ми завжди купували ялинку. Мінімум обходилася бюджету міста в 15 тисяч гривень. А тут безкоштовно і ще й дуже гарна, висотою 25 метрів. Крім того, вона становила загрозу для пам'ятників на кладовищі. Знаєте, якої шкоди цього року завдав сильний вітер і старі дерева? Потрощили 28 пам'ятників на кладовищі, що біля заводу гумо-технічних виробів. Довелося відновлювати. Отець Олег зі Свято-Покровського собору освятив її, так що нічого крамольного в тому, звідки вона, немає", – заявив міський голова Дубна Василь Антонюк.

Додамо, що хоча цього року Різдво та Новий рік у Львові вперше проходитимуть в адаптованому до карантинних норм форматі, та святу таки бути. І вже зовсім скоро на площі перед Оперним театром засяє головна ялинка міста.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах