Єдина в Україні: 74-річна лікарка зі Львова написала цьогорічний радіодиктант без помилок

74-річна лікарка зі Львова написала цьогорічний радіодиктант без помилок. Фото: Щоденний Львів

74-річна лікарка зі Львова написала цьогорічний радіодиктант без помилок. Фото: Щоденний Львів

Події
16 грудня 2020 16:46

Лікарка зі Львова стала переможницею цьогорічного ювілейного ХХ радіодиктанту.74-річна львів’янка Христина Гоянюк написала всеукраїнський диктант без жодної помилки. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили сьогодні, 16 грудня, в ефірі Українського радіо, загалом диктант написало 16 тисяч людей – 14 тисяч відправили роботи електронною поштою, ще 2 тисячі – надіслали паперові листи.

Христина Гоянюк. Фото: Високий ЗамокХристина Гоянюк. Фото: Високий Замок

Всеукраїнський радіодиктант відбувся 9 листопада, у День писемності. Так, 74-річна лікарка-бактеріологиня Христина Гоянюк зі Львова стала єдиною учасницею, яка не зробила жодної помилки. Ще одна жінка зробила одну помилку, а 15 людей – дві помилки. Усіх їх визнали переможцями радіодиктанту.

«Цього року радіодиктант пишу 20 раз. І це для мене свято! В цей день я вимикаю усі телефони, налаштовую диктофон для запису радіодиктанту і чекаю на цю урочисту мить. Потім перевіряю написаний текст та уважно слухаю інтонацію диктора. Багато разів мені щастило і я писала диктант без помилок. Любов до української мови мені прищепив мій батько, який викладав українську мову та літературу», – процитували лист учасниці на Українському радіо.

Переможниця, що не припустилась жодної помилки, отримає «Антологію української поезії», а ще 16 переможців – «Вибране» Ліни Костенко.

Нагадаємо, львівський студент Дмитро Лопушанський запатентував свій винахід, який дає можливість незрячим розпізнавати перешкоди і кольори.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах