Домівку врятованих тварин закрили для відвідувачів: що сталося

Домівку врятованих тварин закрили для відвідувачів. Фото: 032.ua

Домівку врятованих тварин закрили для відвідувачів. Фото: 032.ua

Події
06 сiчня 2021 13:18

Домівку врятованих тварин, що в парку «Знесіння» у Львові, закрили на карантин до 20 лютого. Тож тут наразі не прийматимуть тварин і не впускатимуть відвідувачів.

«До нас прийшов протокол, який чітко прописав про закриття на карантин Домівки врятованих тварин на 60 діб. Що це означає? Ми не приймаємо тварин, будь-яких. Ми не прилаштовуємо жодних тварин. Ми закриваємось від відвідувачів», - написав зоозахисник та співзасновник Домівки врятованих тварин Орест Залипський.

Домівку врятованих тварин у Львові довелось закрити на карантин через лисицю, яка 24 грудня померла в ізоляторі притулку. Тіло лиса упакували та завезли у Львівську обласну державну ветеринарну клініку на розтин. А вже 28 грудня стало відомо, що у тварини був сказ.

«Всі подальші наші дії були згідно інструкції, а це дезінфекція приміщення та повторна вакцинація від сказу всіх тварин, які в ізоляторі (м’ясоїдних). Та продовження їхнього карантину ще на 15 діб. Також заради безпеки наших підопічних, всі тварини пройшли позапланову вакцинацію від сказу (які не мали жодного контакту з твариною). Наступним нашим кроком була вакцинація працівників, які мали контакт з твариною», - написав Орест Залипський.

Нагадаємо, нещасну тварину, в якої виявили сказ, знайшли в місті Тернопіль, там же їй зробили рентген. Лисиця не ставала на задні лапи, але в одній із кінцівок таки було відчуття, тож і надія на одужання була. Також були підозри, що в цю лисицю стріляли.

Читайте всі новини у нашому каналі Tеlеgrаm, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах