Здали нерви: роми все частіше стають жертвами львів'ян

Здали нерви: роми все частіше стають жертвами львів'ян. Фото: Закарпаття онлайн (умовне).

Здали нерви: роми все частіше стають жертвами львів'ян. Фото: Закарпаття онлайн (умовне).

Події
11 сiчня 2021 09:19

У Львові почастішали випадки нападу містян на громадян ромської національності. Якщо раніше соцмережі й зведення поліції рясніли заголовками на кшталт "у Львові ромка підрізала чоловіка", у Львові ромки побили ветеранку російсько-української війни", "у центрі Львова двоє ромів з ножами напали на перехожого", то тепер навпаки. Лише за останні кілька тижнів жертвами містян у Львові стали з пів десятка ромів. 

Так, у грудні 2020 року мережу облетіло відео того, як жінка у торговому центрі вдарила ромку. За словами очевидців, дівчина побила ромку, яка ймовірно намагалась її пограбувати.

Скріншот із відео з  Тelegram-каналу Типовий Львів.Скріншот із відео з Тelegram-каналу Типовий Львів.

У січні львівські Telegram-канали також масово публікували відео того, як львів'янка, яку ромки пограбували серед вулиці, розшукала своїх кривдниць в одному з магазинів і покарала. Одна з них отримала кулаком в обличчя, інші втекли, обійшовшись лише переляком.

Скріншот із відео з  Тelegram-каналу Львівич.Скріншот із відео з Тelegram-каналу Львівич.

Також кілька днів тому у Львові невідомі облили зеленкою рома, якого неодноразово звинувачивали у пограбуваннях перехожих. 

Фото: Л.О.В.Ц.І./ФейсбукФото: Л.О.В.Ц.І./Фейсбук

5 січня перехожі спіймали рома на площі Галицькій у Львові з чужим телефоном у руках. Цей чоловік вже не вперше потрапляє у поле зору поліції, очевидців та ативістів, які боряться з кишеньковими злодіями. Раніше його кілька разів затримували за пограбування у Києві, про що свідчать дані Telegram-каналу "Київ Оперативний". 

Фото: Telegram-канал Київ Оперативний. Фото: Telegram-канал Київ Оперативний. 

Нагадаємо, у період з травня по серпень 2018 року поліцейські організували та прикривали систематичні злочини, які вчиняли роми на території Головного залізничного вокзалу Львова. За цей час вони награбували понад 160 тисяч гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах