Вікі любить пам'ятки: фото дрогобицької церкви перемогло у конкурсі

Фото дрогобицької церкви перемогло у конкурсі. Фото: Олена Курило

Фото дрогобицької церкви перемогло у конкурсі. Фото: Олена Курило

Події
11 сiчня 2021 12:35

Фотографія дерев’яної церкви Святого Юра у Дрогобичі стала найкращою у фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки 2020». Авторкою фото є Олена Курило. Фото перемогло і в обласній номінації. Про це повідомили в пресслужбі фотоконкурсу.

«Я вже довгий час для пошуку нової інформації першочергово використовую Вікіпедію. Мене завжди подобалась ідея з якою створена Вікіпедія — кожен може поділитися своїми знаннями та зображеннями з іншими. В цьому році я побачила чудову можливість приєднатися до спільноти людей, які займаються дуже корисною справою — наповнюють якісним контентом чудовий ресурс. І я дуже рада, що тепер мої зображення  ілюструватимуть статті і можуть бути корисними», - розповіла Олена Курило.

На конкурс у 2020 році подали понад 47 тисяч світлин з України. Цьогоріч свої роботи завантажили понад 550 авторів і за кількістю фото Україна посіла перше місце серед 50 країн-учасниць.

Найкращими за якістю, композицією, енциклопедичністю, журі обрало світлини пам’яток, що розташовані у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській областях та місті Київ. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу, де позмагаються з переможцями інших країн.

Довідково. Церкву Святого Юрія у Дрогобичі – це пам'ятка галицької дерев'яної архітектури, яка належить до числа найкращих пам'яток давньої української сакральної архітектури. Її також часто називають «поемою в дереві». Вона є першим об’єктом туристичного паломництва в Дрогобичі і занесена до списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО. Церкву збудували у XV столітті, остаточного вигляду вона набула 1678 року. Славиться своїми унікальними внутрішніми розписами, фресками та не менш унікальним іконостасом середини XVII ст.

Нагадаємо, світлина з гірського села львівського митця потрапила в 10 найкращих фотоісторій року про мандрівки за версією журналу National Geographic Traveller.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах