Ворожіння на Старий Новий рік: як дізнатися свою долю

Ворожіння на Старий Новий рік 2023. Фото: УНІАН

Ворожіння на Старий Новий рік 2023. Фото: УНІАН

Події
13 сiчня 2023 11:09

Завтра, 14 січня, в Україні відзначають Старий Новий рік. Здавна вважали, що цей день особливий і наповнений магією, тому популярним звичаєм є ворожіння. Раніше у ніч з 13 на 14 січня переважно цим займалися молоді дівчата, які хотіли дізнатися майбутнє і долю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Незаміжні дівчата здебільшого ворожили на судженого. Така народна традиція з роками почала втрачати свою актуальність. Втім, цьогоріч все українське стало, як ніколи популярним. Деякі заклади у Львові влаштовують відповідні тематичні вечірки із ворожіннями та традиційними обрядами.

VG Львів дізнався, як ворожать дівчата і хлопці, які люблять і цінують цю традицію.

Ворожіння з гребінцем

Перед сном дівчина кладе під подушку гребінець зі словами "Суджений, ряджений, прийди і розчеши мені волосся". Якщо уві сні побачить чоловіка, який розчісує їй волосся, то це означає що з ним вона і одружиться.

Для компанії зі свічками

Для цього потрібна миска з водою, половинки від шкарлупи волоського горіха у кількості, що дорівнює числу тих, хто ворожить, і стільки ж невеликих свічок або їх шматочків. Свічки потрібно вставити в шкарлупки, запалити їх і пустити плавати в миску. Той, у кого свічка згорить першою, - одружиться з компанії першим. І навпаки, відповідно. Якщо шкарлупка зі свічкою потоне, тому ніколи не вдасться створити сім’ю.

Віщування за допомогою нитки і голки

Просуньте три нитки в три голки: чорного, білого і червоного кольорів. Нехай хто-небудь обережно приколе їх до вашого одягу з боку спини. Не знаючи, в який черговості розташовані голки, витягніть одну нитку. Червона нитка означає швидке заміжжя і народження малюка, біла – самотність, а чорна – заміжжя щастя вам не принесе, потрібно звернути увагу на кар'єрне зростання.

Під подушкою

Для цього ворожіння слід поскладати під подушку листочки паперу з написаними на них чоловічими іменами. Вранці дістати один з листочків. Ім'я на ньому буде ім'ям вашого судженого. Такі ж папірчики можна почтавити під подушку, але написати там не імена, а бажання на майбутній рік. Яке першим витягнеш, те і збудеться.

Ім’я від незнайомця

Вірили, що опівночі потрібно вийти на вулицю і запитати ім'я у першого зустрічного. Ім'я, яке прозвучить, буде мати майбутній чоловік/дружина.

Ворожіння на книзі

Популярне і просте ворожіння з книгою. Слід взяти книжку, подумки озвучити своє запитання і назвати номер сторінки та рядка навмання, які першими прийдуть у голову. Фраза, написана в цьому місці буде відповіддю на ваше запитання.

Що можна і чого не слід робити на Старий Новий рік

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах