Все замерзло: що буде з лебедями з Левандівського озера

Що буде з лебедями з Левандівського озера. Фото: i.imgur.com (умовне)

Що буде з лебедями з Левандівського озера. Фото: i.imgur.com (умовне)

Події
15 сiчня 2021 10:35

З настанням справжньої зими у Львові Левандівське озеро, де живуть два лебеді, замерзло. Містяни переймаються подальшою долею птахів та просять їх врятувати. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Прохання звернути увагу та забезпечити переміщення на зимівлю лебедів із озера на Левандівці. Озеро замерзло та згідно прогнозу очікуються морози до -19 градусів», – йдеться у зверненні Ірени Сиротич на «Гарячій лінії міста Львова».

Що буде з лебедями з Левандівського озера. Фото: Ірена СиротичЩо буде з лебедями з Левандівського озера. Фото: Ірена Сиротич

Що буде з лебедями з Левандівського озера. Фото: Ірена СиротичЩо буде з лебедями з Левандівського озера. Фото: Ірена Сиротич

Та лебедів на замерзлому озері ніхто й не збирався залишати. Як повідомили Твоє Місто у ЛКП «Зелений Львів», птахів перемістять до Домівки врятованих тварин. Так роблять щороку перед настанням сильного морозу. Водночас, Домівка врятованих тварин наразі перебуває на карантині, тож в притулку не прийматимуть жодних тварин аж до 20 лютого.

Якщо ви таки не змогли пройти повз лебедів і хочете чимось допомогти, то знайте – цих білих птахів не можна годувати хлібом та іншими продуктами, що не входять у їхній раціон.

«Хліб – це  продукт, виготовлений для споживання людиною, і відповідно для птахів він не є корисним. Ця їжа викликає бродіння в організмі і фактично лебеді можуть загинути. Найкраще для них – це зерно, або рослинний корм – подрібнена морква, капуста», –  зазначив директор національного природного парку «Північне Поділля» Андрій Кийко

Природоохоронець наголошує,  підгодовувати лебедів  варто лише під час сильних морозів, у всі інші дні ці птахи можуть самі про себе подбати. Адже якщо водойма не замерзла і є ополонка, то птахів взагалі не потрібно годувати. Якщо люди дають харчі, то лебідь тоді звикає до одного місця і не хоче перелітати на іншу водойму в пошуках їжі.

Нагадаємо, у Львові молодята з Одеси врятували від мученицької смерті лебедя. Інцидент стався у Шевченківському гаю у суботу, 5 вересня 2020 року. Новоспечене подружжя одеситів приїхало до Львова у «медовий місяць». Він запам’ятається їм на все життя.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах