Дійшов до Румунії: заблукалого у горах 25-річного львів’янина знайшли

Заблукалого у горах 25-річного львів’янина знайшли. Фото: ГУ ДСНС у Закарпатській області

Заблукалого у горах 25-річного львів’янина знайшли. Фото: ГУ ДСНС у Закарпатській області

Події
16 сiчня 2021 09:16

Волонтери розшукали 25-річного львів’янина, який 14 січня заблукав під час сходження на гору Піп Іван Мармароський, що у Рахівському районі. Його знайшли у Мармаросах, що за півкілометра від кордону на румунській стороні. У чоловіка обмороження кінцівок.

«О 21:00 15 січня до Служби порятунку надійшла інформація про те, що туристами-волонтерами, які також допомагали у пошуках, заблукалого туриста-львів'янина знайдено та доправлено до притулку в районі полонини Струнга», - йдеться повідомленні ГУ ДСНС у Закарпатській області.

Тепер львів’янин у безпеці. За словами волонтерів, стан його здоров’я задовільний, проте чоловік зазнав переохолодження. Надалі рятувальники на всюдиході доправлять горе-туриста до медичного закладу в найближчому населеному пункті.

Заблукалого у горах 25-річного львів’янина знайшли. Фото: ГУ ДСНС у Закарпатській областіЗаблукалого у горах 25-річного львів’янина знайшли. Фото: ГУ ДСНС у Закарпатській області

Як розповів Zaxid.net волонтер рятувально-пошукового поста Marmaros Rescue Hut Олексій Тригуб’як, львів’янин заблукав через сильний снігопад 14 січня, тоді Стефан й втратив орієнтир. Він сам зателефонував рятувальникам. Стефан розповів, що його засипає снігом, болить нога, два рази він відкопував свій намет від снігу, бо такі сильні снігопади ламають намет.

Загубленого під час хуртовини Стефана віднайшли за 2-3 години десь за півкілометра від кордону на румунській стороні.

«Знайшли туриста за світлом його ліхтарика вже без намета, він важко пересувався. Наші хлопці перетрусили його рюкзак, викинули все зайве, щоб полегшити його. І почали транспортувати його на пластиковій ак’ї (евакуаційній ноші, що ковзає по снігу). Близько 7 ранку вони були на хребті гори Піп Іван. За допомогою 40-метрової мотузки і альпіністського спорядження спустили його з гори вниз. О 6 годині вечора 15 січня його доставили до гірського притулку», – розповів Олексій Тригуб’як.

У Стефана є ознаки обмороження на пальцях ніг і рук. Його зігріли, стан чоловіка не критичний. Загалом порятунок заблукалого туриста тривав близько 20 годин.

Нагадаємо, хоча у Львові та області ще не було сильних морозів, та мешканці вже встигли обморозити руки та ноги. Сімох львів’ян госпіталізували до опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні з настільки сильним обмороженням, що кінцівки було не врятувати.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах