Зберігаємо традицію: Садовий розповів про загальноміське освячення води 2021

Зберігаємо традицію: Садовий розповів про загальноміське освячення води 2021. Фото: Дивись.info

Зберігаємо традицію: Садовий розповів про загальноміське освячення води 2021. Фото: Дивись.info

Події
18 сiчня 2021 09:50

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, як відбуватиметься загальноміське освячення води на Водохреща 2021. За його словами, цьогоріч, зважаючи на карантинні обмеження, освячення води буде проведено "дуже камерно". 

"Загалом свята ми пройшли спокійно, але розслаблятись не варто, адже сьогодні ще другий Святий вечір, завтра — Водохреща. Щодо загальноміського посвячення води, то ми, не зважаючи на карантинні обмеження, його проведемо, але дуже камерно: представники всіх конфесій освятять воду, а опісля львів'яни впродовж дня зможуть підходити на площу Ринок та набирати її собі. Ми зберігаємо традицію, але закликаємо львів'ян берегти себе, одягати маски і не виходити на вулицю із підвищеною температурою", — розповів Андрій Садовий.

Нагадаємо, 19 січня християни східного обряду відзначатимуть свято Богоявлення Господнього, яке в народі ще називають Водохреща. Багато львів'ян у цей день пірнають в ополонку. VG Львів розкаже про найпопулярніші місця для купання на Водохреща у Львові.

Додамо, що з огляду на нестабільну температуру, а також карантинні обмеження, мерія закликала львів'ян утримаватися від купаннь та виходу на кригу, а також не збиратися великими компаніями. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах