Можуть ампутувати ноги: лікарі розповіли про здоров'я 25-річного львів'янина, який заблукав у горах

Рятувальник Богдан Фаштрига після понад 20 годин пошуків зниклого у горах львів'янина. Фото: Олексій Тригуб'як

Рятувальник Богдан Фаштрига після понад 20 годин пошуків зниклого у горах львів'янина. Фото: Олексій Тригуб'як

Події
18 сiчня 2021 12:12

25-річному львів'янину, який серед зими загубився у Карпатах, можуть ампутувати ноги. У чоловіка діагностували глибоке обмороження. Нині він у лікарні під наглядом медиків.

Львів'янина вже прооперували у Львівському опіковому центрі, постійно дають знеболювальні препарати. За словами лікарів, стан пацієнта задовільний. Чи потрібно йому ампутувати кінцівки, стане зрозуміло за декілька днів, але ця загроза є, пише ТСН. 

Нагадаємо, 25-річний львів’янин Стефан, який має досвід гірських походів, зокрема, і соло, самостійно вирушив у похід на на гору Піп Іван Мармароський Рахівського району. 14 січня він заблукав. На пошуки хлопця відправили волонтерів і фахівців гірських пошуково-рятувальних відділень. Загалом туриста шукали десятеро людей близько 20 годин. Знайшли його 15 січня на висоті 1500 метрів на румунській території. Стефан був дуже знесилений, скаржився на переохолодження. Його доправили до притулку в районі полонини Струнга.

На пошуки хлопця відправили волонтерів і фахівців гірських пошуково-рятувальних відділень. Фото: ДСНСНа пошуки хлопця відправили волонтерів і фахівців гірських пошуково-рятувальних відділень. Фото: ДСНС

Як розповів Zaxid.net волонтер рятувально-пошукового поста Marmaros Rescue Hut Олексій Тригуб’як, львів’янин заблукав через сильний снігопад. Він сам зателефонував рятувальникам. Стефан розповів, що його засипає снігом, болить нога, два рази він відкопував свій намет від снігу, бо такі сильні снігопади ламають намет.

Загубленого під час хуртовини Стефана віднайшли за півкілометра від кордону на румунській стороні.

«Знайшли туриста за світлом його ліхтарика вже без намета, він важко пересувався. Наші хлопці перетрусили його рюкзак, викинули все зайве, щоб полегшити його. І почали транспортувати його на пластиковій ак’ї (евакуаційній ноші, що ковзає по снігу)», – розповів Олексій Тригуб’як.

Рятувальник Богдан Фаштрига після понад 20 годин пошуків зниклого у горах львів'янина. Фото: Олексій Тригуб'якРятувальник Богдан Фаштрига після понад 20 годин пошуків зниклого у горах львів'янина. Фото: Олексій Тригуб'як

Як зазначив керівник гірської пошуково-рятувальної частини ДСНС Закарпаття Олександр Гуляк, найбільше усіх вразило те, що хлопець 8 днів мандрував горами один, а це дуже велике порушення. Одному не можна мандрувати, тим паче, коли лавинонебезпека 3 рівня, снігопад і мороз.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах