Знайди своє місто чи село: МОЗ розробило мапу пунктів тестування на коронавірус

Знайди своє місто чи село: МОЗ розробило мапу пунктів тестування на коронавірус. Фото: Vgorode

Знайди своє місто чи село: МОЗ розробило мапу пунктів тестування на коронавірус. Фото: Vgorode

Події
20 сiчня 2021 09:43

Міністерство охорони здоров’я розробило мапу пунктів тестування на коронавірус, де можна здати зразки для ПЛР-тестування. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Усього в Україні функціонує 2 373 пункти, де можна здати біологічний матеріал для лабораторних досліджень на Covid-19 методом ПЛР. Найбільше – у Києві (65), у Львові ж працює 33. Загалом у Львівській області функціонує 145 таких пунктів.

Знайди своє місто чи село: МОЗ розробило мапу пунктів тестування на коронавірус.  Скріншот із сайту МОЗЗнайди своє місто чи село: МОЗ розробило мапу пунктів тестування на коронавірус. Скріншот із сайту МОЗ

«Якщо ви потребуєте тестування, не чекайте, йдіть і тестуйтеся. Все це безкоштовно, тобто будь-яка людина, у якої є навіть незначні симптоми респіраторного захворювання, може здати відповідний тест. Окрім того, це стосується всіх громадян, які мали контакт із захворілою людиною – так само, будь ласка, тестуйтеся. Ми суттєво наростили потужності центрів тестування, можемо робити велику кількість тестувань на день, всі можливості створені», – заявив Степаном.

Мапа з інформацією про пункти тестування в різних населених пунктах України розміщена на сайті МОЗ у розділі Коронавірус 2019-nCov. А аідповіді на запитання щодо тестування можна отримати в Контакт-центрі МОЗ за телефоном 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, львівські лікарі отримали патент на лікування коронавірусу. Пульмонолог Анатолій Невзгода один із них. За його словами, невдовзі цей патент буде переоформлено на винахід. Це будуть ліки від COVID-19, які підуть у Європу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах