Хантавірус: на Львівщині вперше зафіксували рідкісне захворювання

У Львові зафіксували рідкісне захворювання хантавірус, якого на Львівщині досі не було виявлено. Фото: konkurent.ua

У Львові зафіксували рідкісне захворювання хантавірус, якого на Львівщині досі не було виявлено. Фото: konkurent.ua

Події
26 сiчня 2021 10:22

У Львові зафіксували рідкісне інфекційне захворювання, якого на Львівщині ще досі не було виявлено. Хантавірус, який підтвердили лабораторно, передається від гризунів. Читайте всі новини Львова та Львівщини за сьогодні.

До Львівської обласної інфекційної лікарні звернувся мешканець Дрогобицького району зі скаргами на високу температуру, дрібні крововиливи, зменшення кількості сечі, біль у попереку, м’язах. У нього запідозрили гостре інфекційне вірусне захворювання – геморагічну лихоманку з нирковим синдромом, яке викликається хантавірусом, повідомила ZAXID.NET головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Тімко.

За її словами хантавіруси виявляють у гризунів. Людина може заразитися через контакти зі щурами або вдихаючи випарів від виділень гризунів. Передача хантавірусу від людини до людини виникає рідко. Такої хвороби на Львівщині ще не фіксували.

У чоловіка відібрали матеріал для дослідження і відправили у лабораторію Центру громадського здоров’я до Києва. Результати підтвердили хантавірусну інфекцію.

Де і як чоловік підхопив цей вірус невідомо. Він живе у селі, де у господарстві водяться гризуни.

Пацієнт спершу лікувався у Львівській обласній інфекційній лікарні, згодом його скерували у Львівську обласну клінічну лікарню, оскільки він мав серйозні проблеми з нирками.

Чоловіка з лікарні вже виписали додому.

Аби уникнути захворювань, які можуть передавати гризуни, лікарі радять під час роботи з землею одягати рукавиці, частіше мити руки, боротися з гризунами у будинку та господарстві. Овочі, фрукти, консервацію, принесену з підвалу чи погребу, ретельно мити.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах